Tutuklu polislere T tipi koğuş!

Sahur operasyonu ile tutuklanan polisler için Silivri’de T tipi koğuşlar ayarlandığını aileleri açıkladı. Polislerin, bu hafta içerisinde tek kişilik ve 3’erli hücrelerde tecrit edileceği kaydedildi

Tutuklu polislere T tipi koğuş!

Sahur operasyonu sonucu 22 Temmuz’dan beri Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan polisler açık görüş gününde aileleriyle buluştu. Ziyaret sonrası tutuklu polislerin eşleri Silivri Cezaevi önünde açıklama yaparak eşlerinin morallerinin iyi olduğunu söyledi.

ESİR TUTULUYORLAR

İstanbul Mali Şube eski Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy’un eşi Sümeyye Aksoy polisler için T tipi koğuşlar ayarlandığını haber aldıklarını belirtti. Aksoy, bütün polislerin haksız yere içeride tutulduğunu belirterek şunları söyledi: “10 aydır haksız yere içerde olmaları yetmiyormuş gibi Metris’ten Silivri’ye sürüldüler. Tahliye kararı çıkmalarına rağmen, hiçbir açıklama yapılmadan esir halinde bekletiliyorlar.

Tahliye kararı çıktıktan sonra dört gözle beklerken yeni bir haber aldık. Özellikle bizimkiler için T tipi koğuşlar ayarlanmış. Tek kişilik koğuşlar. En fazla 3 kişilik koğuşlar. Azılı suçluların bulunması gereken koğuşlar. Maalesef bu hafta oraya nakil olma durumu var. Bunu öğrendik bugün. Moralimiz çok bozuk geldik. Ama eşime bahsettim bu durumdan onlarda hiç üzüntü yok.”

TAHLİYE ETMEYEN SUÇ İŞLİYOR

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi eski Müdürü Yurt Atayün'ün eşi Kıymet Atayün de polisler hakkındaki tahliye kararını uygulamayanların suç işlediğini söyledi. Atayün, “Eşim ve arkadaşları 9 aydan beri özel ayarlanmış hakimlerce, hukuksuzca tutuluyordu. Bir iki vicdanlı hakim bu hukuksuzluğa 'dur' dedi. Haklarında verilmiş tahliye kararı var ve hâlâ geçerli. Uygulamayanlar şu anda suç işliyor” şeklinde konuştu.

MORALLERİ YERİNDE

Ankara 2. Bölge bağımsız milletvekili adayı olan eşinin seçim çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Kıymet Atayün, “Seçim koordinasyon merkezi açıldı. İnşallah güzel çalışmalar olacak” dedi. Atayün, “Eşimin selamı var ümitleri ve moralleri gayet güzel. İnşallah burada tahliye provası yaşamıştık, en yakın zamanda gerçeğini yaşayacağız”' ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Tutuklu polislere T tipi koğuş! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER