Kimse Yok Mu'ya atılan iftiralara böyle cevap verdi

Kimse Yok Mu Derneği Başkanı Cingöz kurumun adını lekelemeye yönelik algı operasyonlarına tepki gösterdi. En büyük silahlarının şeffaflık olduğunu belirten Cingöz, "Bütün kurbanlar yetkili veterinerler, noter ve Diyanet'ten gönderilen yetkililer huzurunda kesildi” dedi

Kimse Yok Mu'ya atılan iftiralara böyle cevap verdi

Si­lah­lı te­rör ör­gü­tü kap­sa­mın­da so­ruş­tur­ma ge­çi­ren Kim­se Yok Mu Der­ne­ği'nin Baş­ka­nı İs­ma­il Cin­göz, hak­la­rın­da baş­la­tı­lan si­lah­lı te­rör ör­gü­tü so­ruş­tur­ma­sı­nın BM ve AB’­nin de ara­la­rın­da ol­du­ğu bir­çok ulus­la­ra­ra­sı ku­rum ta­ra­fın­dan ya­kın­dan ta­kip edil­di­ği­ni be­lirt­ti. İd­di­aya yurt­dı­şın­dan da çok tep­ki­le­rin gel­di­ği­ni Cin­göz 113 ül­ke­de fa­ali­yet­te bu­lun­duk­la­rı­nı be­lir­te­rek Tür­ki­ye ha­riç hiç­bir ül­ke­de si­nek ka­na­dı ka­dar sı­kın­tı ya­şa­ma­dık­la­rı­na vur­gu yap­tı. Kur­ban ke­si­min­den do­la­yı si­lah­lı ör­güt kap­sa­mı­na alın­dık­la­rı­nı ha­tır­la­tan Cin­göz şun­la­rı söy­le­di:

OR­TAK BI­ÇAK KUL­LAN­DIK

"Bu de­ta­yı ilk de­fa açık­lı­yo­rum, sav­cı­lar da bu­ra­dan duy­sun. Ül­ke­miz­de kes­miş ol­du­ğu­muz tüm kur­ban­lar hem Di­ya­net İş­le­ri Baş­ka­nıl­ğı'nın, hem no­ter­li­ğin, hem de gö­rev­li ve­te­ri­ner­le­rin bi­za­ti­hi gö­zet­men­le­ri­nin şa­hit­li­ği al­tın­da, ne­re­de ke­sil­miş­tir, kaç kur­ban ke­sil­miş­tir, di­ni kri­ter­le­re ria­yet edil­miş mi­dir di­ye kon­trol edil­miş­tir.”

Mil­let adı­na der­ne­ğe ema­net edi­len kur­ban ba­ğış­la­rı­nın hep­si­nin dev­le­ti tem­sil eden­le­rin gö­ze­ti­min­de ke­sil­di­ği­ni be­lir­ten Cin­göz şöy­le de­vam et­ti: “Kur­ban kes­mek suç ise bu ma­na­da il­gi­li ba­kan­lık­la, no­ter­lik­le, Di­ya­net ile be­ra­ber, dev­le­ti­miz­le be­ra­ber bu su­çu iş­le­dik ve si­lah ola­rak de­ğer­len­di­ri­le­cek­se bir tek ora­da bı­çak kul­lan­dık.TIR'la­rı­mız da açık ve şef­faf.

HİÇBİR KURUMA ANGAJE OLMADIK

Si­ya­si bir amaç güt­me­dik, hiç­bir ku­ru­ma an­ga­je ol­ma­dık. Ül­ke­mi­zin is­tih­ba­ra­tı da da­hil hiç­bir is­tih­ba­rat ör­güt­ünün ta­lep­le­ri­ne ce­vap ver­me­dik, hiç­bir yer­den böy­le bir ta­lep de ol­ma­dı. Böy­le bir ta­lep­te bu­lun­ma­ya cü­ret ede­bi­le­cek­le­ri bir der­nek ol­ma­dık.”

BU İDDİALARA TÜM DÜNYA GÜLÜYOR

İs­ma­il Cin­göz, An­ka­ra­’da baş­la­tı­lan si­lah­lı te­rör ör­gü­tü so­ruş­tur­ma­sı id­di­ası­na kar­şı, “KYM, BM’­nin, AB’­nin, Af­ri­ka Bir­li­ği­’nin dün­ya­nın so­run­la­rı­nı çöz­me­de en üst ma­kam­lar ta­ra­fın­dan çö­züm or­ta­ğı ka­bul edil­miş bir der­nek. Bu id­di­aya kar­ga­lar bi­le gül­mü­yor ama dün­ya gü­lü­yo­r” de­di.

Si­lah­lı ör­güt id­di­ası­nı du­yun­ca şa­şır­dık­la­rı­nı be­lir­ten Cin­göz avu­kat­lar­la si­la­hın ne ol­du­ğu­nu dü­şün­dük­le­ri­ni, tek si­lah­la­rı­nın hiz­met gö­tü­rü­len in­san­lara kar­şı adan­mış­lık, şef­faf­lık, gü­ve­nir­lik, şef­kat ve sev­gi ol­du­ğu­nu tes­pit et­tik­le­ri­ni be­lirt­ti.

İÇ HUKUK ÇÖZÜM OLMAZSA AİHM'E KADAR GİDECEĞİZ

Cin­göz, Da­nış­tay'ın oy bir­li­ğiy­le al­dı­ğı der­ne­ğin fa­ali­yet­le­rin­de her­han­gi bir hu­kuk­suz­luk ol­ma­dı­ğı­nı ve der­ne­ğin hak­la­rın­da kı­sıt­la­ma ya­pı­la­ma­ya­ca­ğı­na da­ir ka­ra­rı­na rağ­men va­li­lik­le­rin bü­tün pro­je­ler­de fii­li en­gel­le­me­ler çı­kar­dı­ğı­nı kay­det­ti.

Bu­nun üze­ri­ne hu­ku­ki sü­reç baş­lat­tık­la­rı­nı be­lir­ten Cin­göz, “Dev­let cid­di­ye­ti ve ter­bi­ye­siy­le bağ­daş­ma­yan ta­vır­lar ser­gi­le­ni­yor. Ka­nun­lar hi­çe sa­yı­lı­yor, biz­le­re yö­ne­lik hu­kuk­suz­luk­lar­la ala­ka­lı da­va­lar aç­tık. İç hu­kuk çö­züm ol­maz­sa AİH­M’­e gi­de­ce­ği­z” de­di.

BM VE AB’Yİ BİZ ENGELLİYORUZ

Yaşanan sürecin BM, AB ve Afrika Birliği gibi uluslararası partnerleri tarafından hayretle seyredildiğini dile getiren Cingöz, “Dernekle alakalı verecekleri reaksiyonlar öyle büyük ki iç hukuk doğru neticeyi vermezse BM ve AB’nin de dahil olduğu ortaklarımız bu yanlışlığa ses çıkaracaklar. Onları biz teselli edip engelliyoruz, bir süreç yaşadığımızı ve bu sürecin atlatılacağını belirttik, o yüzden şu an iç hukuk mücadelemizi izliyorlar” ifadelerini kullandı.

HAKLARI OLMADIĞI HALDE...

Cingöz düne kadar en üst düzeyde derneğe övgüler düzen, ödüller veren insanların bugün derneği karalama çabalarına tepki gösterdi. Cingöz, “Hakları olmadığı halde fotoğraf karelerine girebilmek için, yapılan çalışmalarda boy gösterebilmek için bizleri taciz derecesinde sıkıştıranlar, kurban dağıtımında biz de yer alabilir miyiz diyen bu insanlar birdenbire derneğe tavır aldılar” ifadelerini kullandı.

BUGÜN
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu'ya atılan iftiralara böyle cevap verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER