Ülkücü kökenli Vali yardımcılarına 'fütursuz' sürgün

Ülkücü kökenli 35 vali yardımcısı 3 ay önce geçici görevle, asıl görev yaptıkları yerlerden sürgüne gönderilmiş

Ülkücü kökenli Vali yardımcılarına 'fütursuz' sürgün

Yeniçağ Gazetesi Ankara temsilcisi Ahmet Takan seçimler öncesi Ülkücü kökenli 35 Vali yardımcısının bulundukları illerden alınıp sessiz sedasız sürgüne gönderildiğini yazdı.
Takan'a göre 3 ay önce gerçekleşen tayinlerin sebebi ise iktidarın MHP korkusu...
İşte o yazıdan ilgili bölüm...
***
Bundan yaklaşık 3 ay önce, İçişleri Bakanlığı’nda yapılan fişleme çalışmaları neticesinde 35 Vali Yardımcısı  sessiz sedasız sürgüne gönderildi. Gerekçesi beyaz kağıda  “geçici görevlendirme”  diye yazıldı. Gerçek sebep ise; çoğu Ülkücü kökenli olan Vali Yardımcılarının seçimlerde MHP lehine çalışırlar korkusuydu. 35 Vali Yardımcısı, ellerine gelen yazı ile başka Valiliklere gönderildi. Kimi yeni görev yerine gitti, kimi rapor alıp Ankara’ya veya memleketine döndü. Yapılan haksızlığın nedenini soranlar Sayın Valilerden şu cevabı aldılar;  “Bakanlık sizi aşırı siyasi buldu. ÜLKÜCÜ OLDUĞUNUZ TESPİT EDİLDİ. MHP için çalışma yapacağınızdan, görev yerleriniz değiştirildi.” 

Hayatlarını sadece ve sadece hiçbir ayırım yapmadan devlet ve millet hizmetine adamış bu Vali Yardımcılarının sıkıntılarını, uğradıkları zulmü bilen veya ilgilenip  “Geçmiş olsun. Bu da geçer”  bile diyen bir yer var mı?
Maalesef hayır!..
Amaa!..
Her fani mutlaka ölümü tadacağı gibi, her Vali de mutlaka merkezi tadacaktır!..

<< Önceki Haber Ülkücü kökenli Vali yardımcılarına 'fütursuz' sürgün Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER