Uludağ'ın zenginliklerini belgelemek için personele fotoğrafçılık eğitimi


1320 bitki türüne sahip Bursa Uludağ'ın doğal yaşamının daha iyi belgelenmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü personeline temel fotoğrafçılık eğitimi verildi.

Uludağ Milli Parkı Doğal Yaşamını Fotoğraflarla Belgeleyelim' projesi kapsamında müdürlük personeline temel fotoğrafçılık eğitimi verildi.

BEBKA (Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı) 2015 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan proje dahilinde kurum personeline temel fotoğraf bilgisi, belgesel fotoğraf çekimi, doğa fotoğrafçılığında kullanılan obje ve ekipmanlar, fotoğraf işleme ve düzenleme ana başlıkları altında 4 gün teorik, 2 gün uygulamalı eğitim verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, "Bu proje neticesinde, kurum personelinin fotoğrafçılık konusunda teknik kapasitesinin artırılarak Uludağ Milli Parkı'nın flora ve fauna yapısının fotoğraflanması, kurumumuzun görsel arşivinin güçlendirilmesi ve bu sayede milli parkın kaynak değerlerinin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor." dedi.

Uludağ Milli Parkı botanikçi Mayr'ın orman zonlarını muhtelif yüksekliklerde karakterize etmesi ve 45 dakikalık bir araç yolculuğu esnasında bu orman zonlarının görülebilmesi açısından, dünya ormancılık literatüründe
bilimsel yönden özel bir öneme sahip.

CİHAN
<< Önceki Haber Uludağ'ın zenginliklerini belgelemek için personele fotoğrafçılık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER