Rus turizmci Baranov: Sorun çözülmezse Antalya turizmi çok sıkıntı yaşar


Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Andrey Baranov, uçak düşürülmesi ile Türkiye ile Rusya arasında tırmanan gerginliğin diplomasinin tüm incelikleri yerine getirilerek çözüme ulaştırılması gerektiğini söyledi.

Böyle bir olayın Ruslarda derin üzüntü oluşturduğunu belirten Baranov, seyahat acentelerinin yıllık 60 bin turisti Antalya'ya gönderdiğini hatırlattı.

İki ülke arasında artan tansiyonun ve gerginliğin Rusya- Türkiye halkı kardeşliği çerçevesinde çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten Andrey Baranov, "Bu krizden en fazla Antalya merkez, Alanya, Kemer, Manavgat, Side ve Belek turizm destinasyonları etkilenir. Bunlar içinde de en fazla etkilenme birinci sırada Alanya olur. Şu anda Türkiye'ye karşı rezervasyonların hepsi iptal. 2016 turizm sezonu beklentilerimiz çok farklıydı. Ama böylesi bir durumla karşı karşıya kaldık. Rus halkı dünyada en fazla sevdiği millet arasında birinci sırada Türkleri gösteriyordu. Fakat son olaylar Rus halkında da gerginlik ve endişe oluşturdu. Umarız sorun kısa sürede çözülür. Çözülmesi gerekir. Çözülmezse Türkiye ve Antalya turizmi çok büyük sıkıntı yaşar. Bunun telafisi de kısa sürede olmaz. Yara sıcağı sıcağına sarılmalı. " diye konuştu.

Sorun kısa sürede çözülmemesi halinde Alanya'da emlak sektörünün yerle bir olabileceğinin altını çizen Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Baranov, turizmcilerin itidali elden bırakmaması gerektiğini sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Rus turizmci Baranov: Sorun çözülmezse Antalya turizmi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER