Uşak merkezli operasyonda 5 tahliye


Uşak, Antalya, Mersin, Adıyaman ve İzmir'deki ev ve iş yerlerinde yapılan polis baskını ile gözaltına alınıp Uşak'a getirilen 9 kişi'den 5'i, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. 4 kişi tutuklanarak Uşak Cezaevi'ne gönderildi.

Geçtiğimiz Salı günü sabah saatlerinde Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Uşak, Antalya, Mersin, Adıyaman ve İzmir'deki ev ve işyerlerine eş zamanlı baskın düzenlemişti. Aralarında eğitimci ve serbest mali müşavirlerin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alınarak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülmüştü. Baskınlarda Uşak Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrika ve çeşitli iş yerleriyle birlikte bir avukatlık bürosu, iş adamlarına ait ev, işyeri ve arabalarda aramalar yapılmıştı.

Edinilen bilgiye göre, gözaltına alınanlar Emniyet'te susma hakkını kullandı. Gözaltına alındıktan 2 gün sonra Uşak Adliyesi'ne sevk edilen 9 kişi, Uşak savcılığınca alınan ifadelerinin ardından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Gece geç saatlere kadar süren mahkemenin ardından M.A.G, S.K., A.G. ve A.Y. tutuklanarak Uşak Cezaevi'ne gönderildi. 5 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İkamet ettiği Mersin'de gözaltına alınarak Uşak'a getirilen ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan A.Y.'nin Uşak'tan 10 yıl önce ayrıldığı öğrenildi. A.Y.'nin 10 yıl önce Uşak'ta bir şirkette mali müşavir olarak çalıştığı şirket üzerinden gözaltına alınıp tutuklandığı belirtildi. tahliye-1987632.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Uşak merkezli operasyonda 5 tahliye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER