Volkswagen meslek eğitimi için Türk gençlerini bekliyor


Alman otomotiv devi Volkswagen, şirket bünyesinde daha fazla Türk kökenli gencinin çalışmasını arzu ediyor. 'VW Türkçe konuşuyor' projesi çerçevesinde halihazırda Volkswagen'de çalışan başarılı Türk gençlerini tanıtan firma yöneticileri, meslek eğitimi yeri arayan başarılı Türk gençlerine kapılarının açık olduğunu ifade ediyor.

VW'NIN EN İYİ 100 DANIŞMANIN 6'SI TÜRK KÖKENLİ

"Bizim Almanya'daki bayilerimizde şu anda Volkswagen standartlarına göre eğitilmiş Türk kökenli 146 satış danışmanımız var." diyen Satış ve Pazarlama Müdürü Niebel bu sayının otomobil devinde çalışan beş bin satıcı ile kıyaslandığında çok az kaldığını ifade etti. Niebel, 146 Türk kökenli satış elemanından altısının Almanya'daki en iyi 100 satıcının arasına girdiğini ve onların ikisinin Frankfurt bayisinde çalıştığını bildirdi. Volkswagen Otomobil Frankfurt Genel Müdürü Jörg Kamenz, çalışanların gelişmesi ve doğru becerilerle donanmasının önemli olduğunu vurguladı. Bunun şirket için altından bir parça olduğunu sözlerine ekleyen Kamenz, sosyal ve kültürel kriterlerin yanı sıra satış bayilerinde kullanmak için uygun bir meslek eğitiminin de bu noktada önemli olduğunu dile getirdi. Bu bağlamda Kamenz, Almanya'nın en iyi satıcıları arasında gösterilen Murat Aydın'ı tanıttı.

"TÜRK KÖKENLİ ADAYLARIN MESLEK OKULLARINDA GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYARIZ"

Otomobil tamircisinden, satış uzmanına kadar çok geniş yelpazede meslek eğitimi imkanları sunduklarını belirten VGRD Personel Müdürü Falk, Volkswagen, Audi ve Porsche gibi otomobil şirketlerine ait 100 farklı işyerinde meslek eğitim verdiklerini bildirdi. Sadece farklı alanlarda meslek eğitimi vermediklerini, aynı zamanda çift dallı üniversite eğitimi imkanlarını da sundukları bilgisini verdi. "Bizim sermayemiz insanlardır." diyen personel müdürü, Türkçe konuşan kalifiye elemanlarını meslek okullarında görmekten mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi. Falk gecede bu sene Mekatronik eğitimini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra Volkswagen Automobile Frankfurt'ta çalışmaya başlayan Gökhan Kıtmir adlı Türk gencinden övgüyle bahsetti.

Halen yaklaşık 51 Türk genci VW'de meslek eğitimi görüyor. Otomobil devinde meslek eğitimi yapmak isteyenler, VW'nin ürünlerine ilgi duyması gerekiyor. Kişisel özelliklerinin yanı sıra takıma uyum sağlayabilme özelliğini de taşıması gerekiyor. Ayrıca, sosyal olarak aktif olan gençlerin VW'de meslek eğitimine kabul edilme olasılığı artıyor. Online başvuru yaptıktan sonra adaylar, mülakata davet ediliyor. Kabul edilen gençler ilk olarak altı ay staj yapıyor. Altı ayın sonunda VW ile aday uyuşursa, meslek eğitimine devam ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Volkswagen meslek eğitimi için Türk gençlerini bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER