Yakılan okulda eğitime başlanamadı


Van'da, PKK'lı bir grup tarafından 17 Eylül'de molotoflu saldırıyla yakılan Vali Ali Cevdetbey İlkokulu ve Ortaokulu'nda tadilat nedeniyle eğitime başlanamadı.

Van'a 5 kilometre uzaklıktaki İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi Mahallesi'nde bulunan Vali Ali Cevdetbey İlkokulu ve Ortaokulu, 17 Eylül'de molotoflarla yapılan saldırılarda hasar görmüştü. Molotof kokteyli ve taşlarla yapılan saldırıda büyük zarar gören okulda başlatılan tadilat çalışmalarının devam ettiği, çalışmaların en kısa zamanda bitirileceği belirtildi. Okulun bulunduğu yerde ikamet eden ve aynı okulda eğitim gören birçok çocuk ise üzgün bakışlarla uzun süre okulu seyretti.

Bu arada Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ile Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nın (Eğitim-Sen) ana dilde eğitime dikkat çekilmesi amacıyla okulları 1 hafta boykot çağrısının yeterince karşılık bulmadığı öğrenildi. Van'da geçen yıl yüzde 50 düzeylerinde olan boykota, bu yıl Van'ın bazı okullarında hemen hemen uyulmazken, kenar mahallelerdeki bazı okulların sınıfları ise kısmen boş kaldı. Van, Siirt, Mardin, Bingöl, Elazığ, Tunceli ve Hakkari gibi Doğu ve Güneydoğu illerinde okulları 1 hafta boykot çağrısında bulunulmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Yakılan okulda eğitime başlanamadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER