Yanan tarihi konak için belediye tarafından restorasyon projesi hazırlandı


Malatya'da önceki yıllarda restore edildikten sonra nisan ayında çıkan yangında büyük maddi hasar oluşan Maliye Hazinesi'ne ait tarihi Karakaş Konağı'nın restorasyonu için Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından proje hazırlandı.

İsmetiye Mahallesi Niyaz-i Mısri Cadde'sindeki tarihi Karakaş Konağı'nın değerlendirilmesi amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından girişimler başlatıldı. Öncelikle, yıllardır atıl vaziyette bekleyen 110 yıllık tarihi yapının belediye devredilmesi için Aralık 2014'te başvuru yapılmıştı. Aradan geçen 11 aylık süre zarfında konağın Büyükşehir Belediyesi'ne devri gerçekleşmedi.

Konak için 2003 yılında 530 bin TL restorasyon harcaması yapılmıştı. Takip eden yıllarda da farklı miktarlardaki ödeneklerle bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirilmişti. Nisan ayında konakta çıkan yangında büyük çaplı maddi hasar oluşmuştu. Yangın sonucu onarım çalışmaları için harcanan paralar da boşa gitmiş oldu.

Tarihi konak devredilmemesine rağmen Malatya Büyükşehir Belediyesi, devir işlemlerini takip ederken yapı için restorasyon projesi hazırladı. Hazırlanan proje Sivas Anıtlar Kurulu tarafından onaylanırken, projenin uygulanması için konağın devir işlemlerinin tamamlanması bekleniyor.

Konağın özgünlüğünün korunmasının esas alındığı restorasyon projesi sonrasında, Tarihi Karakaş Konağı'nın belediye ek hizmet binası olarak kullanılması planlanıyor.

Animasyon görüntülerinin de hazırlandığı Tarihi Karakaş Konağı restorasyon projesi içerisinde; çalışma odaları, çeşitli toplantı salonları, misafir karşılama ve misafir bekleme salonları ile çeşitli hizmet odaları bulunuyor.



CİHAN
<< Önceki Haber Yanan tarihi konak için belediye tarafından restorasyon... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER