Yargıtay Başkanı, Fas Kralı tarafından kabul edildi


Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, dün gece başkent Rabat'ta 5. Mohammed Mozolesi'nde Kral 6'ıncı Mohammed'in babası 2'inci Hassan için düzenlenen anma ve dua töreninin ardından, Fas Kralı 6'ıncı Mohammed tarafından kabul edildi.

Dünkü kabulle ilgili açıklama yapan Yargıtay Başkanı Cirit şunları söyledi:

"Majestelerine lütfedip kabul ettiği için teşekkürlerimizi sunduk. Ayrıca, Mevlüd dolayısıyla da rahmete giden babasıyla ilgili de değerlendirme yaptık. Çok hoş bir ziyaret oldu. O da terör saldırılarından dolayı Türkiye'de, Türk kardeşlerine taziyelerini iletti. Sayın Cumhurbaşkanına selamlarını iletti. En kısa zamanda Fas'ta görmek istediğini ifade etti."

Öte yandan başkent Rabat'ta, Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Majesteleri Kral 6. Mohammed'in emriyle, Fas 2016 adli yılı açılışı yapıldı. Açılışa, Yargıtay Başkanı Cirit başkanlığındaki Türk heyeti de katıldı. Törene Fas Krallığı Yargıtayı Başkanı Mustapha Farès başkanlık etti.

Açılışta konuşan Farès, "Ülkeler arası uzaklık ve meşguliyetleri onları buraya gelmekten alıkoymadı. Bu da, iki ülke arasında uzun yıllardır dokunan ilişkilerin derinliğinin bir ifadesidir. Bugün, gelecek için öngürüler ve umut var. Yargıtay Başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavsıcısı'nın başkanlığındaki Türk yargı heyeti fazilet sahibi kişilerdir. Kendilerine hoşgeldiniz diyorum." dedi.

Fas Yargıtay Başkanlığı'nda düzenlenen törene yargı mensubları ve diğer davetliler katıldı.

Fas Yargıtay'ı, Türkiye Cumhuriyeti Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca ve Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil'in aralarında olduğu heyeti ağırladı. CİHAN
<< Önceki Haber Yargıtay Başkanı, Fas Kralı tarafından kabul edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER