Yemen'de intihar saldırısı: 4 asker ölü


Yemen'in geçici başkenti Aden'de düzenlenen intihar saldırısında 4 asker hayatını kaybetti.

Aden'in Dar Saad ilçesinde bomba yüklü araçla güvenlik kontrol noktasına intihar saldırısı düzenlendi. Bomba yüklü aracın Dar Saad ilçesinin kuzeydoğusundaki plastik fabrikası önünde bulunan güvenlik kontrol noktasında infilak ettiği bildirildi. İlk belirlemelere göre saldırıda, 4 askerin öldüğü ve yaralıların olduğu aktarıldı.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri tarafından, koalisyon güçlerinin yardımıyla Husilerin kontrolü altındaki Aden şehri Ramazan ayında ele geçirilmişti. İstikrarın tam sağlanamadığı Aden'de, şiddet olayları yaşanmaya devam ediyor.

Mezhep çatışmalarının tırmandığı Yemen'de Şii Husiler, Sünni askerlerin oluşturduğu orduya karşı savaşıyor. Yemen merkezli Arap Yarımadası el-Kaidesi ise hem orduya hem de Husilere saldırılar düzenlemeye devam ediyor. Yemen'de Suudi Arabistan ve İran'ın ise kendilerine yakın gruplara lojistik destek sağladıkları iddia ediliyor.

Yemen'de yaklaşık bir yıldır devam eden iç savaşta 6 binden fazla kişi hayatını kaybetti, 10 binden fazla kişi de yaralandı. CİHAN
<< Önceki Haber Yemen'de intihar saldırısı: 4 asker ölü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER