10 Aralık Dünya İnsan Hakları ve

10 Aralık Dünya İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası -Belediye Başkanı Gökhan, mesaj yayımladı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Gökhan, mesajında, Birleşmiş Milletlerce 10 Aralık 1948te kabul edilen ve insan haklarının anayasası sayılan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile tüm dünyada insan haklarının güvence altında alındığını bildirdi.
     İnsan hakları ihlallerine yönelik olarak uluslararası mekanizmaların devreye konulduğunu belirten Gökhan, her demokratik ülkede olduğu gibi Türkiye Cumhuriyetinin de insan haklarının korunmasına ve geliştirilmesine büyük önem verdiğini vurguladı.
     Çağdaş dünyanın bir üyesi olarak, Türkiyede insan haklarının korunması ve daha ileri götürülmesinin toplumun tüm kesimlerinin öncelikli hedefleri arasında yer aldığına değinen Gökhan, şunları kaydetti:
     Bireylerin yasa önünde eşitliğine ve ayırımcılığa uğramamalarına dayanan ve hukukun üstünlüğü ilkesiyle korunan insan haklarına saygı, anayasamıza göre Türkiye Cumhuriyetinin değiştirilemez niteliklerindendir. İnsan hakları bilincinin ve insan haklarının tam olarak benimsenerek uygulanması için gerekli sorumluluk duygusunun bireylerde özellikle sivil toplum kuruluşları ve medyada bulunması büyük önem taşımaktadır. Ülkemizde son dönemlerde gittikçe tırmanan kadına karşı şiddetin, insan hakları adına çok önemli ve düşündürücü bir artış olduğuna, gerekli önlemlerin tüm kurum ve kuruluşlarca ivedilikle alınmasına büyük ihtiyaç vardır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm insanlığın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları ve Demokrasi Haftasını kutluyor, insan haklarının tüm dünyada daha fazla saygı göreceği inancıyla, herkesin barış dolu bir dünyada insan onuruna yakışır bir hayat sürmesini temenni ediyorum.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber 10 Aralık Dünya İnsan Hakları ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER