8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Yalova Barosu Başkanı Bekler: Maalesef toplumumuzda her geçen gün şiddet arttığı gibi buna bağlı olarak kadına şiddet de artıyor


YALOVA (A.A) - Yalova Barosu Başkanı Cevdet Bekler, Maalesef toplumumuzda her geçen gün şiddet arttığı gibi buna bağlı olarak kadına şiddet de artıyor dedi.
     Yalova Barosu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde etkinlik düzenledi. Yalova Üniversitesi (YAÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜSEM) Konferans Salonunda düzenlenen programda konuşan Baro Başkanı Bekler, şunları kaydetti:
     Biz Yalova Barosu olarak her sosyal olayda mümkün olduğunca, şartlar el verdiğince toplumu bilgilendirme ve bilinçlendirme görevini yapıyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşıyız, ancak kadına yönelik şiddetin daha da karşısındayız. Maalesef toplumumuzda her geçen gün şiddet arttığı gibi buna bağlı olarak kadına şiddet de artıyor.
     Yeni çıkan 6284 Sayılı Kanunundan sonra biraz daha buna sarıldığını, aile içi şiddeti önlemek için güç sarf edildiğini görüyoruz diyen Bekler, diğer ülkelerde de aile içi şiddet ve kadına karşı şiddet oldukça fazla olduğunu anımsattı.
     Ardından Yalova Barosu avukatlarından Safiye Yüksel Baykara, İstanbul Barosu Avukatı Habibe Yılmaz Kayar ve Psikolog Esin Boztaş birer sunum gerçekleştirdi. Yapılan program sonrasında kadınlara baro tarafından hazırlanan kadın haklarını anlatan kitapçık dağıtıldı.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER