Anadolu Kıvılcımı Çocuk Dans Gösterisi

Anadolu Kıvılcımı Çocuk Dans Gösterisi -Antalyada ilk kez gösteri yapan topluluk, Gloria Aspendos Arenada izleyicilerle buluştu


ANTALYA (A.A) - Antalyada ilk kez gösteri yapan Anadolu Kıvılcımı topluluğu izleyicilerle buluştu.
     Mustafa Erdoğanın sanat yönetmenliğini yaptığı Türkiyenin ilk profesyonel çocuk dans grubu olan Anadolu Kıvılcımı, Gloria Aspendos Arenada sahnele aldı.
     Anadolu Ateşi koreograflarından Alper Aksoy, gösteriyle ilgili yaptığı açıklamada, birkaç yıldır 4-12 yaş grubu eğitimlerine ağırlık vererek seçmeler yaptıklarını kaydetti. Aksoy, seçme yaptıkları gruptan da bir dans topluluğu oluşturduklarını ifade etti.
     Anadolu Kıvılcımının İstanbul ve Ankaranın ardından Antalyada da gösterilerine başladığını ve ilkini başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini anlatan Aksoy, toplulukta yer alan dansçıların aynı zamanda Anadolu Ateşinin de müstakbel dansçıları olduğunu bildirdi.
     Dansçıların okul yaşantılarına da büyük önem verdiklerinin altını çizen Aksoy, topluluktaki çocukların hem okulda hem de dans eğitimlerinde başarılı olmaları için gayret sarf ettiklerini dile getirdi.
     Toplulukta Türk çocukların yanı sıra Kafkas çocukların da yer aldığını belirten Aksoy, toplam 80 çocuğun bulunduğu topluluğun yaklaşık 70 dakika süren bir gösteri sunduğunu bildirdi.
     Grubun, Türkiye turnesi de yapacağını açıklayan Aksoy, bu turneyi çocukların eğitimlerini etkilemeyecek şekilde gerçekleştireceklerini kaydetti.
     Dünyanın çeşitli yerlerinde çocuklara yönelik dans gösterileri olduğunu ifade eden Aksoy, şunları söyledi:
     Çocuklara yönelik dans gösterileri var ama dans edenler büyükler. Ya da müzikaller var ama onda da dans edenler büyükler, izleyenler çocuklar. Çocukların oynadığı bir dans topluluğu olduğunu ben bilmiyorum. Varsa da çocuklara yönelik olduğunu düşünüyorum. Bizim çocuklarla sahneye koyduğumuz oyun aslında büyüklere de yönelik bir dans gösterisi.
     Öte yandan gösteriyi izleyenler, dans grubundaki çocuklara yoğun ilgi gösterdi ve onlarla fotoğraf çektirdi.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Anadolu Kıvılcımı Çocuk Dans Gösterisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER