Atın Gözyaşları seyirciyle buluştu

Atın Gözyaşları seyirciyle buluştu -Hitit İlahiyat Tiyatro Grubu, ilk oyunu Atın Gözyaşları ile seyirci karşısına çıktı


ÇORUM (A.A) - Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Hitit İlahiyat Tiyatro Grubu, ilk oyunları Atın Gözyaşları ile seyirci karşısına çıktı.
     Senaryosunu Ethem Erkoçun yazdığı, yönetmenliğini Enes Coşkunun üstlendiği Çanakkale Savaşlarında şehit olan bir Çorumlunun yaşamını konu alan oyun, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda sanatseverlerle buluştu.
     Hitit İlahiyat Tiyatro Grubunun sahnelediği oyuna yoğun ilgi gösterilirken, zaman zaman duygulu anlar yaşandı.
     Grubun akademik danışmanlığını yapan Prof. Dr. Yakup Civelek, oyun sonrasında yaptığı konuşmada, Hitit İlahiyat Tiyatro Grubunun bu oyunla Çorumda bir ilki ortaya koyduğunu belirtti.
     Grubun ilk oyunu ile tiyatro alanında bizde varız dediğini ifade eden Civelek, Bu oyunla üniversite öğrencileri Çoruma, sadece maddi değil, manevi ve sosyal yönüyle katkı sunmaya çalıştı dedi.
     Oyunun yönetmeni İlahiyat Fakültesi öğrencisi Enes Coşkun ise yaklaşık altı ay önce kurulan Hitit İlahiyat Tiyatro Grubunun bu oyun üzerinde uzun süre çalıştığını belirterek, Daha önce tiyatro deneyimi olmayan ekibin bu denli başarılı bir oyun sergilemesi mutluluk verici. Oyunu Devlet Tiyatro Salonunda da sergilemek istiyoruz. Gerekli imkan sağlanırsa çok güçlü ve büyük projelere imza atabileceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Atın Gözyaşları seyirciyle buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER