Cami Dışında Kuran

Cami Dışında Kuran-ı Kerim Öğreniyorum projesi -Gölbaşında yürütülen proje kapsamında Kuran-ı Kerim öğrenen 160 kursiyere sertifika verildi


ADIYAMAN (A.A) - Gölbaşında yürütülen Cami Dışında Kuran-ı Kerim Öğreniyorum projesi kapsamında Kuran-ı Kerim öğrenen 160 kursiyere sertifika verildi.
     Türkiye Diyanet Vakfı ile Gölbaşı Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen kursa katılan kursiyerlere sertifikalarının takdimi dolayısıyla Gölbaşı Belediyesi Düğün Salonunda tören düzenlendi.
     İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, törende yaptığı konuşmada, Kuran-ı Kerimin Allahın kelamı olduğunu vurgulayarak, Kim Kuran-ı Kerimi okuduktan sonra ben Allahla sohbet ettim derse yanlış söylemiş olmaz derler ifadesini kullandı.
     Projeyle daha çok insana ulaşacaklarını belirten Taştan, şunları kaydetti:
     Kuran-ı Kerim insanlığın mahkemesidir. Müslümanlığın, Allaha kulluğun, insanlarla münasebetin, sosyal ilişkilerin düzenli olmasını sağlar. Bu kapsamda camiye gelemeyen, küstürülen ya da işi dolayısıyla meşgul olan insanların ayağına giderek Kuranı Kerim öğretmek amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. İlk etapta da 160 kişiye ulaştık. Başarılı olan vatandaşlarımızı kutluyorum.
     En iyi Kuran-ı Kerim okuyan 3 kişiye çeyrek altın verilen törende, diğer kursiyerlere katılım belgesi ve Kuran-ı Kerim hediye edildi.
     Törene Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Adıyaman Müftüsü Ali Öztürkçü, Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Emin Tezerdi / Veli Gürgah
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Cami Dışında Kuran Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER