Çemişgezek Geleceğini Planlıyor adlı konferans düzenlendi

Çemişgezek Geleceğini Planlıyor adlı konferans düzenlendi


TUNCELİ (A.A) - Çemişgezek Kaymakamı Ali İkram Tuna, kaymakamlıkça ilçenin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişiminin tarihsel bir perspektifle ele alındığı Çemişgezek Geleceğini Planlıyor adlı konferans düzenlediklerini bildirdi.
     Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenledikleri konferansa, Çemişgezekli Ak Parti Milletvekili Mustafa Ataş, Çemişgezek Belediyesi, esnaf odası, Hacı Bektaşi Veli Derneği, Çemişgezek ve Köyleri Kültür Dayanışma Derneği, Çemişgezek Sanayi ve İş Adamları Derneği, Ankara ve Elazığ Çemişgezek dernekleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığını belirtti.
     Konferansta Çemişgezek ilçesinin dünü, bugünü ve yarınını değerlendirdiğini, ilçenin geleceği için yapılması gerekenler hakkında sunum yaptığını ifade eden Kaymakam Tuna, şunları kaydetti:
     Konferansımıza katılan katılımcılarımıza, ilçemizin demografik yapısı, üretim potansiyeli, turizm kaynakları, yatırımlar ve geleceğe dönük yapılması gerekenler, riskler ve pozitif değerler hakkında ayrıntılı bilgiler sundum. Biz Kaymakamlık olarak bu konferansımızın sonunda katılımcı, hesap soran, sorgulayan üretimi teşvik eden birlik ve beraberlik içerisinde tüm sivil toplum kuruluşlarını kapsayan bir yapı kurulmasını istiyorduk. Nitekim konferansımızda içinde tüm sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu Bütüncül ve Bütünsel Kalkınma İçin Güçbirliği Platformu oluşturuldu. Artık bu yapı içindeki tüm sivil toplum kuruluşları, yılda bir defa toplanarak tüm kurumların planlama dahilinde yaptığı ve yapmayı planladığı yatırımlar hakkında hesap sorarak başarıyı ve başarısızlığı sorgulayabilecek.
     Tuna, kurulan platformun yılda bir defa toplanacağını, yapının sağlıklı işlemesi durumunda ilçeyi geleceğe emin adımlarla taşıyacağına inandığını kaydetti.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Çemişgezek Geleceğini Planlıyor adlı konferans düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER