Çukurova Bölge Planı çalıştayı düzenlendi

Çukurova Bölge Planı çalıştayı düzenlendi


MERSİN (A.A) - Çukurova Kalkınma Ajansı, bölge planı çalışmalarına, Gıda Ürünleri ve İçecek İmalatı, Yenilenebilir Enerji ve Lojistik sektörüyle ilgili yaptığı çalıştaylarla devam ediyor.
     Çukurova Kalkınma Ajansından yapılan yazılı açıklamada, 2014-2023 Çukurova Bölge Planı çalışmaları kapsamında, Mersin Otelinde düzenlenen çalıştaya, Mersindeki kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve özel sektör temsilcilerinin katıldığı belirtildi.
     Açıklamada, Çukurova Bölgesinde öne çıkan sektörler arasında yer alan, gıda ürünleri ve içecek imalatı, yenilenebilir enerji ve lojistik sektörlerinin, mevcutta karşı karşıya olduğu temel problemlerin yanı sıra sektörlerin güçlü yanlarının da değerlendirildiği bildirildi.
     Ayrıca çalıştayda, stratejik planlama yöntemleri kullanılarak 2014-2023 Çukurova Bölge Planına girdi sağlayacak temel sektörel hedef ve stratejiler belirlenmeye çalışıldığı kaydedildi.
     Çukurova Kalkınma Ajansının, Çukurova Bölge Planı kapsamında, ilerleyen dönemlerde, Adana ve Mersinde, Rekabet gücü, Sosyal uyum, Çevre ve Altyapı gibi konularda da çalıştay düzenleyeceği belirtildi.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Çukurova Bölge Planı çalıştayı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER