AK Parti Ağrı Milletvekili Çelebi:

AK Parti Ağrı Milletvekili Çelebi: Ağrı, turizm potansiyeli açısından son derece zengin bir il, ama yeterince tanıtılamıyor. Kentin turistik değerlerinin tanıtılması için Kültür ve Turizm Bakanımızdan destek istedik


AĞRI (A.A) - AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ağrının turizm potansiyeli açısından son derece zengin bir il olduğunu ancak yeterince tanıtılamadığını bildirdi.
     Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelike hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, Bakan Çelikten, Ağrının sahip olduğu turistik değerlerinin tanıtılması için destek istediğini ifade etti.
     Çeliki Ağrıya davet ettiğini belirten Çelebi, şunları kaydetti:
     Bakanımız, davetimize olumlu cevap verdi ve ilerleyen süreçte Ağrıyı da ziyaret edeceğini söyledi. Ağrıda turizmin geliştirilmesi gerekiyor. Ağrıda, dünyanın ikinci yüksek dağı olan Ağrı Dağı, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin şaheseri olan İshak Paşa Sarayı, Ahmed-i Hani Türbesi, dünyanın ikinci büyük Meteor Çukuru, Buz Mağarası, Nuhun Gemisi, Eleşkirt Toprakkale Höyüğü, Toprakkale Camisi, Köse Dağı, Diyadin Yılanlı, Davut ve Köprü Kaplıcaları, Aladağ Yaylaları, Hamur Kümbeti, Şoşik Kalesi, Karlıca Şifalı Suları, Patnos Giriktepe Höyüğü, Aznavur Kalesi, Süphan Dağı, Taşlıçay Balıklı Gölü, Sinek Yaylası, Tutak Atabindi Urartu Yazıtları, Zincir ve Kan Kaleleri gibi yüzlerce zenginliği var. Bunların tanıtılması gerekiyor.
    
     Muhabir: Fatma Güven
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber AK Parti Ağrı Milletvekili Çelebi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER