Deniz kuşunun deneme uçuşları

Deniz kuşunun deneme uçuşları -Bursa Büyükşehir Belediyesinin deniz uçağı, Haliç ile Gemlik arasında deneme uçuşlarını sürdürüyor


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesinin ulaşım yatırımlarından olan deniz uçağı, Haliç ile Gemlik arasında deneme uçuşlarına devam ediyor.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, test uçuşları kapsamında Gemlike gelen deniz uçağı ile Haliçe gitti. İstanbuldan gelen uçağı, Gemlik Limanında özel olarak hazırlanan iskelede karşılayan Altepe ve beraberindeki Gemlik Belediyesi Başkan Vekili Refik Yılmaz, uçakla gelen Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoydan devam eden prosedürler hakkında bilgi aldı.
     Bursanın her açıdan ulaşılabilir bir kent olması amacıyla bu dönem ulaşım yelpazesini oldukça genişlettiklerini dile getiren Altepe, deniz uçağı seferleri ile İstanbula ulaşımı 15-20 dakikaya indirdiklerini ifade etti.
     Rekabet koşullarında zamanla yarışan sanayicilerin artık dakikalar içinde İstanbulun merkezinde olma imkanına kavuşacağını kaydeden Altepe, şunları kaydetti:
     İstanbul 14 milyona ulaşan nüfusu ile Bursa için de önemli bir fırsat. Bursayı, İstanbulluların gelip dinlenebileceği, nefes alabileceği bir kent olarak planlıyoruz. Bunun için de öncelikle ulaşımın kolay olması gerekiyor. Mudanyadan başlattığımız BUDO seferleri bu açıdan önemli eksiği giderdi. Deniz uçağı seferlerimiz ile iki kent arasındaki mesafeyi iyice kısalttık. Şimdiden Gemlike ve Bursamıza hayırlı olsun.
     Altepe, uçuşla ilgili resmi prosedürlerin tamamlanma aşamasına geldiğini, bir hafta sonra normal uçuşların başlayabileceğini açıkladı.
     Gemlik Liman Başkanı Serkan Canlı ise deniz uçağı hizmeti için Altepeye teşekkür etti ve BUDOyu Gemlikte de görmek istediklerini söyledi.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Deniz kuşunun deneme uçuşları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER