Dış Ticaret Bilgilendirme semineri

Dış Ticaret Bilgilendirme semineri -Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yazıcı: -Hedefimiz, dünya mal ticaretindeki payımızı 2015 yılında yüzde 1e ve ihracatımızı 170 milyar dolara çıkarmak (Fotoğraf


TEKİRDAĞ (A.A) - Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Murat Yazıcı, 2015te Türkiyenin dünya mal ticaretindeki payını yüzde 1e ve ihracatını 170 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
     Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen Dış Ticaret Bilgilendirme seminerinde konuşan Yazıcı, 105 ülkedeki 154 merkeze 237 bakanlık personelinin atandığını belirterek, Türkiyenin ekonomik ve ticari alanda dünyada lider ülkeler arasında yer almasına öncülük etmeyi amaçladıklarını anlattı.
     Yazıcı, ülke ekonomisinin gelişimine ve sosyal refahına katkı sağlanması amacıyla dış ticaret ve yatırımlara ilişkin politika geliştirdiklerini ifade ederek, orta ve uzun dönemde stratejik hedeflerinin Türkiyenin dünya mal ticaretindeki payını artırmak olduğunu, 2023te dünya ticaretinden Türkiyenin aldığı payın artırılması ve ihracatın 500 milyar dolara çıkarılmasının kendileri için önemli olduğunu vurguladı.
     Hedefimiz, dünya mal ticaretindeki payımızı, 2015 yılında yüzde 1e ve ihracatımızı 170 milyar dolara çıkarmak diyen Yazıcı, 2023 yılında Türkiyenin dünya ticaretindeki payını yüzde 1,5a, ihracatını 500 milyar dolara yükseltmeyi hedeflediklerini kaydetti.
     İhracat, üretim, yatırım ve istihdamı etkileyen politikaların birbirini destekleyecek şekilde etkileşimli kullanımının önemli olduğuna işaret eden Yazıcı, İmalat sanayi ve hizmet üretim potansiyelinin ihracat odaklı değerlendirilmesi, sürdürülebilir ihracat artışı sağlanması, ihracatta katma değeri yüksek ve teknoloji yoğun sektörlere geçilmesi gerekiyor. Bunun için Başbakanlık genelgesi ile İhracata Dönük Üretim Stratejisi Değerlendirme Kurulu kuruldu diye konuştu.
    
     -Yatırım-teşvik politikaları-
    
     Yazıcı, yatırım-teşvik politikalarını ülke ihtiyaçları paralelinde değerlendirdiklerini ifade ederek, cari açığı azaltacak stratejik yatırımların teşvik edilmesini hedeflediklerini dile getirdi.
     Yazıcı, Türkiyeye yeni teknoloji transferi sağlayacak, istihdam olanakları ve rekabet gücünü artıracak, ithalata bağımlılığı ve cari açığı azaltacak stratejik yatırımların teşvik edilmesini hedeflediklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ergin Akgün
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Dış Ticaret Bilgilendirme semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER