Dünya Engeliler Günü

Dünya Engeliler Günü -Anadolu Engelliler Derneği Alaplı Şube Başkanı Korkut: -Son günlerde engellilerimizin eğitimi konusunda olumlu gelişmeler olmuştur


ZONGULDAK (A.A) - Anadolu Engeliler Derneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut, son günlerde engellilerin eğitimi konusunda olumlu gelişmelerin olduğunu bildirdi.
     Korkut, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkemizde 8,5 milyon, Alaplıda ise bine yakın engellinin yaşadığını belirterek, engellilerin eğitimi konusunda önemli gelişmelerin olduğunu ifade etti.
     Türkiyede engellilerin sosyal yaşama entegrasyonunun sağlanmasında 2005 yılında yürürlüğe giren 5378 sayılı Engelliler Yasasının etkili olduğunu ifade eden Korkut, Bu hakların engellilerin tüm haklı istek ve taleplerine cevap verdiğini söylemek mümkün değildir. Son günlerde engellilerimizin eğitimi konusunda olumlu gelişmeler olmuştur. Ancak, istihdamı yönünde sıkıntılar devam etmektedir dedi.
     Korkut, Alaplıda 4 yıl önce kurulan derneklerinin, engellilerin açısından daha yaşanabilir bir Alaplı için çalışmalarına devam ettiğini vurgulayarak, bu çalışmalar sayesinde Alaplı Belediyesi tarafından engellilere yüzde 50 indirimli su ve ücretsiz otopark kullanımı kolaylığı sağladığını ve Halk Eğitim Merkezinde 35 engellinin Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) için kursa alındığını kaydetti.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Dünya Engeliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER