Dursun Çavuş filmine mekan bulundu

Dursun Çavuş filmine mekan bulundu -Adıyamanın tanınmış simalarından Dursun Eryaşarın bağımsız olarak girdiği belediye başkanlığı seçim sürecini konu alan filmin çekimlerine nisan ayında başlanacak


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanın tanınmış simalarından Dursun Eryaşarın, bağımsız olarak girdiği belediye başkanlığı seçim sürecini konu alan Dursun Çavuş filminin çekimlerine nisan ayında başlanacak.
     Kitap, senaryo ve oyuncu kadrosunun tamamlandığı film için mekan tespiti yapıldı.
     Gazeteci Yazar Naif Karabatakın aynı adlı eserinden senaryoya uyarlanan Hüdaverdi Yavuzun yöneteceği film, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Adıyaman Beledisinin desteğiyle çekilecek.
     Yapımcı Ali Avcı, yönetmen Hüdaverdi Yavuz ile mekan tespitinin yapıldığını, genel olarak çekimlerin sürdürüleceği yerlerin belirlendiğini ifade etti.
     Bu filmin Türk sinemasında önemli bir yer edineceğine inandığını dile getiren Avcı, Bu filmin, Adıyaman ve Türk sineması için çok önemli olacağına inanıyorum. Hem hikayemiz çok güzel hem oyuncu kadromuz hem de yönetmenimiz sinemada kendini ispatlamış bir isim. Filmin teknik ekibi de tamamlanmak üzere dedi.
     Yönetmen Hüdaverdi Yavuz ise hikayeden etkilendiğini belirterek, Film için gerekli malzemeler ve Adıyaman halkının heyecanla bekleyişi beni daha çok motive etti. Mekanlar için sıkıntı çekmeyeceğimizi gördüm. Bu film Adıyaman için de önemli olacak diye konuştu.
     Mekan tespiti için Adıyamanın eski yerleşim yerleri, Oturakçı Pazarı, Tuz Hanı gibi yerleri gezen Yönetmen Hüdaverdi Yavuz, gördüklerinden etkilendiğini belirtti.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Dursun Çavuş filmine mekan bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER