Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası

Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası -Trabzon Valisi Kızıcık, kampanyayı 1920 yılında kurulan bir fırında başlattı


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Ekmek İsrafını Önleme Kampanyasını 1920 yılında kurulan bir fırında başlattı.
     Vali Kızılcık, beraberinde Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ve Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürü Vahit Özen ile birlikte Mumhane Önü Meydanında 1920 yılından bugüne kadar faaliyet gösteren tarihi fırını ziyaret etti.
     Kampanya dolayısıyla il genelindeki fırınlara israfla ilgili çeşitli afişlerin asılmaya başladığını belirten Vali Kızılcık, kampanyanın amacına ulaşmasında ekmek satışı yapan fırınların büyük önem taşıdığını söyledi.
     Türkiyede günlük üretilen 101 milyon ekmeğin 95 milyonunun tüketildiğini, 6 milyonunun ise israf edildiğini dile getiren Vali Kızılcık, şöyle devam etti:
     Dünya genelinde israfın inanılmaz boyutlarda olduğunu, bunun sonucunda da Afrika ülkeleri başta olmak üzere milyonlarca insanımızın aç kaldığını görmekteyiz. Dünyada ortalama 870 milyon insan yetersiz besleniyor ve yıllık yaklaşık 10 milyon insan yetersiz beslenmekten dolayı hayatını kaybediyor. Bunun insanlık açısından son derece büyük bir kayıp olduğunu görmekteyiz. Ülkemizde de günlük 101 milyon adet ekmeğin üretildiğini ve bunun 95 milyonunun tüketildiğini, aradaki 6 milyonluk ekmeğin ise maalesef israf edildiğini görmekteyiz. Dolayısıyla israf edilen bu ekmeklerin yıllık toplamınında 2.1 milyar rakamını oluşturuyor. Bu rakamlara baktığımızda ülkemizde üretilen ekmeklerin maalesef üçte birinin tüketildiğini görmekteyiz. Bu nedenle israfın önüne geçilebilmesi için başlatılan bu kampanyayı biz de Trabzon olarak en eski fırınımızda başlatmak istedik.
    
     -İsraf yapmadan ekmeğimizi paylaşırsak dünyada aç insan kalmayacak-
    
     Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise insanların ekmeği israf etmeden önce bir kez daha düşünmesi gerektiğini ifade ederek, İsraf etmeden diğer insanları da düşünerek ekmeğimizi tüketelim. Eğer israf yapmadan ekmeğimizi paylaşacak olursak dünyada inanıyoruz ki aç insan kalmayacak. Bu anlayışla özellikle Trabzonumuzun ekmek ve un mamulleri yönünden Türkiyede oluşturduğu kültürü insanlarla paylaşarak, barışın ve kardeşliğin olduğu bir dünyaya ulaşabiliriz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Vali Kızılcık ile beraberindekiler fırında çalışan işçilerle sohbet etti.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER