Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası

Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası


KAYSERİ (A.A) - Toprak Mahsulleri Ofisi Kayseri Şube Müdürü Sali Aksu, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıçı makamında ziyaret ederek, Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası hakkında bilgi verdi.
     Büyükkılıç, ziyarette, israfın sadece ekmekle sınırlı olmadığını belirterek, bunun elektrik, su, yemek israfı ile bir bütün olarak düşünülmesi gerektiğini kaydetti.
     Bireylerin tüketim alışkanlıklarının değiştiğine dikkati çeken Büyükkılıç, Özellikle büyükşehirlerde her gün binlerce ekmek çöpe gitmektedir. Diğer taraftan ise dünyanın birçok yerinde çöpten yaşamını devam ettiren insanları görmekteyiz. Ancak Anadolu-da bu böyle değildir. Çünkü Anadoluluk, isaf etmemek, artanı değerlendirmek ve paylaşmak demektir. Herkes bilir ki, Anadoluda artan ekmeklerle yemekler yapılır, tatlılar yapılır. Özellikle şehrimiz için ekmek mantısı yemeği çok meşhur olup, bu yaşam biçimimin bir yansımasıdır diye konuştu.
     TMO Şube Müdürü Sali Aksu, 2013 yılında ekmek israfını önlemek için bir çalışma başlattıklarını, bu kampanyanın yıl sonuna kadar devam edeceğini ifade etti.
     Türkiyede günlük 6 milyon, yılda da 2.1 milyar ekmeğin israf edildiği dile getiren Aksu, halkın bu konuda daha bilinçli davranması için afiş, broşür ve kitaplar bastırarak dağıttıklarını kaydetti.
    
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER