Evlilik Öncesi Eğitici Eğitimi semineri

Evlilik Öncesi Eğitici Eğitimi semineri -Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Yüce: -Bizlere düşen, aileyi güçlendirmek ve ailelerin sağlıklı nesiller yetiştirmelerine destek vermektir


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü işbirliği ile Evlilik Öncesi Eğitici Eğitimi semineri gerçekleştirildi.
     Seminerde konuşan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, toplumun çekirdeğini oluşturan aile kurumunun önemli olduğunu vurgulayarak, evlilik kurumunun çok yıprandığını ve boşanmaların görünür şekilde arttığının gerçek olduğunu ifade etti.
     İstatistiklere bakıldığında boşanmaların yüzde 40ının evliliğin ilk 5 yılında gerçekleştiğini belirten Yüce, Boşanma rakamlarının yüksek olması evlilik kurumunu mercek altına almayı gerektirmiştir. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak 2009 yılından itibaren Sosyal Gelişim Merkezi Aile Danışma Birimi tarafından ailelere yönelik aile eğitimleri, anne çocuk eğitimleri, ailede koruyucu ruh sağlığı, aile iletişimi ve yeni evlenecek çiftlere yönelik evliliğe ilk adım seminerleri ile hizmet veriyoruz diye konuştu.
     Yüce, ilçelerde ailelere yönelik yeni eğitim projesi başlattıklarını kaydederek, Bizlere düşen aileyi bu anlamda güçlendirmek ve ailelerin sağlıklı nesiller yetiştirmelerine destek vermek olup vatandaşlarımızı bilinçlendirmektir ifadelerini kullandı.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Kerem Toprak ise ailenin önemine dikkati çekerek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ülkemizin bütün ilçelerinde her alanda evlilik öncesi eğitim ve aile eğitimi hizmetlerini yaygınlaştırmayı hedeflemektedir şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Evlilik Öncesi Eğitici Eğitimi semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER