Futbolda şike davası

Futbolda şike davası -Trabzon İl Genel Meclisi: Trabzonsporun 2010-2011 futbol sezonunda sahada alnının akı ile kazandığı şampiyonluğunu, yargı taçlandırmıştır


TRABZON (A.A) - Trabzon İl Genel Meclisi, Trabzonsporun 2010-2011 futbol sezonunda sahada alnının akı ile kazandığı şampiyonluğu yargının taçlandırdığını belirtti.
     İl Genel Meclisinin bugün yapılan toplantısına, meclis üyeleri, üzerlerine Trabzonsporun beyaz formalarını giyerek katıldı. Meclis tarafından, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinin vermiş olduğu kararla ilgili açıklama yapıldı.
     Türkiye Cumhuriyetinin bir hukuk devleti olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Yargı kararları ve o kararların uygulanması Anayasa tarafından güvence altındadır. Mahkeme, Türkiyede ilk kez futbolda şike iddiaları üzerine, şike ve teşvik girişiminde bulunarak futbol müsabakalarının sonuçlarına etki edildiğine dair kanaatini ciddi delillerle ortaya koymuş, suçluların cezasını vermiştir. Şike operasyonu ve dava süresince Trabzonspor da çamur at izi kalsın şark kurnazlığı ile bu kirliliğin içine çekilmeye çalışılmıştır. Ancak, hak ve hukuk adalet yerini bulmuş, Trabzonsporumuzun yargı kararı sonucu şike operasyonundan alnının akı ile temiz çıkmıştır. Bu sonuçla futbol kamuoyu ve yüce Türk milletinin engin hoşgörülü vicdanında hak edenin hakkını alması ile ilgili beklentilerin yerine getirilmesi gerektiği yönünde kesin kanaat mevcuttur. Trabzonsporun 2010-2011 futbol sezonunda sahada alnının akı ile kazandığı şampiyonluğunu yargı taçlandırmıştır. Şampiyonluk tescili ile kupasının Trabzonspora verilmesini beklemekteyiz.
     Açıklamada, Trabzon İl Genel Meclisinde bütün siyasi partilere mensup ve bağımsız meclis üyelerinin, Trabzonsporun yargı kararı ile tescillenen her türlü hakkını almasıyla ilgili yürüteceği mücadelesine kayıtsız şartsız, maddi ve manevi destek olacakları vurgulandı.
    
     Muhabir: Zafer Sel / Asena Akçay
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Futbolda şike davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER