Güldestan dans gösterisi seyirciyle buluşacak

Güldestan dans gösterisi seyirciyle buluşacak -Gösteri, Antalya Devlet Opera ve Balesince 11 Ekimde sahnelenecek


ANTALYA (A.A) - Güldestan dans gösterisinin, Antalya Devlet Opera ve Balesi sahnesinde 11 Ekim günü seyirciyle buluşacak.
     Türk balesinin büyüleyici eserlerinden olan modern dans gösterisi Güldestanda Türk toplumunun kültürel geçmişini bugünün yaşamıyla modern bir şekilde bağdaştırıyor. Arkın Zirek tarafından sahneye konulan, koreografisi Beyhan Murphye, müzikleri ise Mercan Dedeye ait olan eserde göçebe bir toplumun izleri yeniden yaşatılıyor.
     Halit Ergençin seslendirdiği metinler Orhan Pamuk, fotoğraflar ise Ara Güler imzasını taşıyor. Eserde dekor tasarımı Işın Mumcuya, kostüm tasarımı İsmail Dedeye, ışık tasarımı ise Michael Odama ait. Selim Yılmazın kondüvit olduğu eserde, ışık realizasyonu ise Mustafa Eski tarafından yapıldı.
     Eserde bayan dansçılarda Esra Taner, Derya Özbakır, Melda Sipahi, Meray Kartal, Gülçin Alpaşar, Bader Baran, Aslı Öğüt, Derya Akyurt, Sevgim Aksoy, Göknur Türkmen, Öykü Akça ve Burcu Bodur, Sinem Ertan Buket Alpdemir ve Seda Manaz sahne alıyor.
     Erkek dansçılarda ise Murat Özdemir, Boğaç Özbakır, Tolga Burçak, Kürşat Kılıç, Okan Ünal, Gabriel Gogua, Evren İskender, Aykut Levent Özer, Ali Basmacı, Mert Söylemez, Gökhan Yüksel, Yetkin Şahin, Burak Özbek, Erdem Arslan ve Volkan Sayıner performans sergileyecek.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Güldestan dans gösterisi seyirciyle buluşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER