Gün geçtikçe eriyor

Gün geçtikçe eriyor -Mersinde karaciğer ve rahim kanseri olan, kemik hastalığı nedeniyle 70 kilodan 30 kiloya düşen 45 yaşındaki kadın, 15 yıldır yatağa bağlı yaşıyor


MERSİN (A.A) - Mersinde karaciğer ve rahim kanseri olan, yakalandığı kemik hastalığı nedeniyle 70 kilodan 30 kiloya düşen 45 yaşındaki kadın, 15 yıldır yatağa bağlı yaşıyor.
     Merkez Akdeniz ilçesi Turgutreis Mahallesinde tek odalı bir evde yaşayan ve 15 yıl önce karaciğer kanserine yakalanan Nazan Erdal, gazetecilere 10 yıl önce eşinin kendisini terk ettiğini anlattı.
     Karaciğer kanserinin ardından rahim kanseri, şeker ve yüksek tansiyon hastalıklarına da yakalandığını belirten Erdal, son olarak da kemik hastalığı ve bakımsızlık nedeniyle 70 kilodan 30 kiloya kadar zayıfladığını söyledi.
     Komşularının yardımıyla ihtiyaçlarını karşılayan Erdal, şunları kaydetti:
     Geçirdiğim hastalık yüzünden 15 yıldır yatağa bağlı yaşıyorum. Yakalandığım kemik hastalığı dolayısıyla gün geçtikçe eriyorum. Tutunacak dalım yok. Çocuklarımın da kendilerine hayrı yok. Çevreden birer tabak yemek verdiklerinde yiyebiliyorum. Yaşadığım hastalıklar nedeniyle ölüm döşeğinde bekliyorum. Tedavi olup eski sağlığıma kavuşmayı istiyorum dedi.
     Erdalın kızı Fatma Zentürk ise, elinden geldiğince annesine destek olmaya çalıştığını, kendisi de yaşamını atık kağıt ve plastik toplayarak sürdürdüğünü ifade etti.
     Zentürk, zor durumdaki annesine uzanacak yardım elini beklediklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Gün geçtikçe eriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER