Hata iddialarına kameralı önlem

Hata iddialarına kameralı önlem -KÜ BESYOda yapılan Özel Yetenek Sınavında hata yapılabilir iddialarının önüne geçmek için sınav kamera ile kayıt altına alınıyor -KÜ BESYO Müdürü Yrd. Doç. Baydil: Hem adaylar hem de


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulunda (BESYO) yapılan Özel Yetenek Sınavında hata yapılabilir iddialarının önüne geçmek için sınav kamera ile kayıt altına alınıyor.
     KÜ BESYOya alınacak 26 kadın, 42 erkek, 12 milli ve 27 yabancı öğrencinin belirlenmesi için yapılan Özel Yetenek Sınavına başvuran 509 öğrenci, sınavın ilk gününde futbol branşında ter döktü.
     KÜ Yerleşkesindeki Levent Semizer spor salonunda yapılan sınavda öğrenciler, belirlenen 4 parkuru en kısa sürede geçerek puan almaya çalıştı.
     Sınav, üniversiteye ait kameralar tarafından da saniye saniye kayıt altına alındı.
     KÜ BESYO Müdürü Yrd. Doç. Bilgehan Baydil, AA muhabirine, beden eğitiminin en büyük problemlerinden birinin objektiflik olduğunu, kameraların objektifliğin sağlanması açısından önemli olduğunu söyledi.
     Özel Yetenek Sınavının teknik değerlendirme yapılan bir sınav olduğuna dikkati çeken Baydil, şöyle konuştu:
     Bütün yapılan sınavlarımızı kameralarla görsel ortamda kayıt altına alıyoruz. Adayın haklılığını ya da haksızlığını ortaya çıkarmak açısından önemli bir olay. Sınavın amacı kişinin sportif yeteneğini ortaya çıkarmak. Hem adaylar hem de bizim açımızdan daha çok güven duyduğumuz bir ortam oluyor.
     Geçen senelerde bu tip problemlerle karşılaşmıştık. Futbol branşında kalecilik sınavında, herhangi bir hata olmamasına rağmen, adayın itirazı nedeniyle sınavı iptal ederek, yenilemek zorunda kaldık.
     Sınava katılan Samet Yaşarkoç da (19), parkuru istediği şekilde tamamlayamadığını belirterek, Kırıkkalede 1. Amatör Kümede Şentepesporda oynuyorum. Ayağım yeni sakatlıktan çıktı. Hedefim Kastamonu Üniversitesinde okumaktı. Ama sınav istediğim gibi geçmedi diye konuştu.
     Kader Köy ise 4 yıldır futbol oynadığını ifade ederek, sınavı kazanması durumunda iyi bir öğretmen olacağına inandığını söyledi.
    
     Muhabir: Esra Karamuk/Özkan Beyer/Sinan Özmüş
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Hata iddialarına kameralı önlem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER