Kansere Genel Bakış ve Kadın Kanserleri

Kansere Genel Bakış ve Kadın Kanserleri toplantısı -Kadın Hastalıkları ve Kadın Doğum Uzmanı Bozkurt: Dünyada her iki dakikada bir kadın rahim kanserinden ölüyor


ADANA (A.A) - Kadın Hastalıkları ve Kadın Doğum Uzmanı Fatma Ersöz Bozkurt, dünyada her iki dakikada bir kadının rahim kanserinden öldüğünü bildirdi.
     AK Partiden yapılan açıklamada, partinin Çukurova ilçe Başkanlığında, Kadın Kolları tarafından Kansere Genel Bakış ve Kadın Kanserleri konulu toplantı düzenlendiği belirtildi.
     Bozkurtun kadınlara toplantıda çeşitli bilgiler verdiği, kadınların yılda en az bir kez ücretsiz kanser tarama hizmeti veren Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezine (KETEM) gitmelerini istediği kaydedildi.
     Bozkurt, şu ifadeleri kullandı:
     Dünya sağlık verilerine göre, dünyada her iki dakikada bir kadın rahim kanserinden ölüyor. Amerikada her 8 kadından 2si, Avrupa da ise her 10 kadından biri meme kanseri. Ülkemizde ise her yıl 30 bin kadın meme kanserine yakalanıyor. Dünyada 12,4 milyon yeni kanser vakası, 7,6 milyon da kansere bağlı ölümler görülüyor. Türkiyede ise her yıl 100 bin kişiden 229una kanser tanısı konulurken bu hastalık hızla artıyor. Bu yüzden kadınlarımız, ücretsiz hizmet veren KETEMe gitmeyi ihmal etmesin.
     Toplantıya AK Parti Çukurova ilçe Kadın Kolları Başkanı Aslı Çelikin de katıldığı bildirildi.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Volkan Kaşik
<< Önceki Haber Kansere Genel Bakış ve Kadın Kanserleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER