Karanlıktan Aydınlığa Çıkan Yolda Suriye konferansı

Karanlıktan Aydınlığa Çıkan Yolda Suriye konferansı -Suriyede tutuklu kalan gazetecilerden Özköse: -Suriyedeki devrim bir mescit devrimidir. Çünkü bütün olaylar mescitlerde başladı


ZONGULDAK (A.A) - Suriyede 2 ay tutuklu kalan gazeteci Adem Özköse, Suriyedeki devriminin bir mescit devrimi olduğunu belirterek, Çünkü bütün olaylar mescitlerde başladı dedi.
     Özköse, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Sürekli Aydınlık İçin Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SAYDER) tarafından Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Konferans Salonunda verdiği Karanlıktan Aydınlığa Çıkan Yolda Suriye konulu konferansta, Mısırda, Libyada, Yemen ve Bahreynde olaylar başladığında Suriyede bir ayaklanmanın olacağını tahmin etmediklerini söyledi.
     Türkiyede de 28 Şubat sürecinde 9 ay cezaevinde yattığını ifade eden Özköse, şöyle konuştu:
     İsrailde, Mavi Marmara olayı dolayısıyla cezaevinde yattım. Suriyede herkes zindana girmekten ve devletle karşı karşıya gelmekten korkuyor. Suriyedeki devrim, birilerinin iddia ettiği gibi ABDnin ve İsrailin müdahalesiyle olmadı. Bu tamamen şehitlerin kanlarının üzerine kitleselleşmiş bir devrimdir. İmam hatiplerde bize sohbetlerde anlatırlardı. Bir şehit gelir, bir toplumu diriltir. Vallahi ben bunu Suriyede gördüm. Rejime karşı olan insanların korkuları, şehit cenazelerinde yıkıldı. İnsanlar şehit cenazelerinde isyan edebildiğini görüyordu. Sokakta en büyük bedeli ödeyen, en önde duranlar ve şehirden şehire koşanlar, Hamada babaları öldürülen çocuklardı.
     Suriyedeki devriminin bir mescit devrimi olduğunu belirten Özköse, Çünkü bütün olaylar mescitlerde başladı. Hatırlarsanız Suriyeliler cuma günleri çıkıp eylemler gösteriler yapıyordu dedi.
    
     Muhabir: İdris Köle/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Karanlıktan Aydınlığa Çıkan Yolda Suriye konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER