Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye -Kimse Yok Mu Derneğinin kampanya kapsamında yola çıkardığı 100. yardım tırı, bir grup sanatçı ve ünlünün katılımıyla Suriyeye uğurladı


KİLİS (A.A) - Kimse Yok Mu Derneğinin, Kış Geldi...Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası kapsamında yola çıkardığı 100. yardım tırı, bir grup sanatçı ve ünlünün katılımıyla Suriyeye uğurladı.
     Derneğin Başkan Yardımcısı Celal Türkoğlu, kampanya çerçevesinde yardım tırının uğurlanması dolayısıyla düzenlenen törende, Suriyeliler için Anadoludan ciddi yardımlar geldiğini söyledi. Yardımları güvenli bir biçimde Suriyeye ulaştırmayı amaçladıklarını aktaran Türkoğlu, şöyle devam etti:
     Şu ana kadar bütün şubelerimizin gayretleriyle önemli yardımlar geldi. Biz bunlara yetişmeye çalışıyoruz. 100. tırda 15 ton un, 10 ton makarna bulunuyor. Bunlar Kızılayın oluşturmuş olduğu bir mekanizmayla sınırın öbür tarafındaki Suriyeye teslim ediliyor.
     Sanatçı Açelya Akkoyun ise yaşanan dramı gördükçe duygulandığını dile getirerek, Sevdiğinizin fotoğrafına bakmakla dokunmak arasında fark var. Bu da aynı şey. Buradaki dramı görüyorsun, üzülüyorsun tabii. Ama dokunmak başka bir şey. Bugün dokunduk, ağladık, sarıldık, kokladık diye konuştu.
     Müge Oruçkaptan da Kilisteki Suriyeli bebek ve çocukların kendilerini çok etkilediğini belirterek, şunları kaydetti:
     Önemli olan yanlı olmak değil, duyarlı olmak ve insan olmaktır. İnsanlar şunları söylüyorlar, neden Türkiye bizim fakirlerimizle ilgilenilmiyor da bu insanlarla ilgileniliyor. Bir defa ön yargılardan kurtulmamız gerekiyor. Buradaki insanlar savaş içerisinde. Hepsi bizi çok seviyor. Onlar insan, anne ve çocuk. Kadınlar yavrusu ya da eşini kaybetmiş. Esasında tek istekleri vatanlarına dönebilmek. Çok güzel bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Zaten bütün dünyaya da örnek olduk.
     Konuşmaların ardından 100. yardım tırı, sanatçılar Nuray Hafiftaş, Murat Ünalmış, Nadide Sultan, Müjgan Gönül, Aslıhan Erkişi, Açelya Akkoyun, Müge Oruçkaptan ve diğer yetkililerin katılımıyla Suriyeye uğurlandı.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan - Ahmet Ekici / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER