Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek

Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye -Un ve battaniye yüklü 2 tır, Suriye halkına ulaştırılmak üzere Mersinden yola çıktı


MERSİN (A.A) - Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye kampanyası kapsamında un ve battaniye yüklü 2 tır, Suriye halkına ulaştırılmak üzere Mersinden yola çıktı.
     İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Vakfı (İHH) Mersin Şube Başkanı Mesut Kayacı, Hz. Ebubekir Camisi önünde yapılan uğurlama töreninde, kampanyaya bin çuval un vererek destek olan Emin Ucuz ve ailesine minnettar olduklarını söyledi.
     Bu yardımın kendilerine büyük bir heyecan ve azim verdiğini ifade eden Kayacı, Biz her gün yemek yiyor, ekmek yiyor ve uyuyoruz. Yataklarımız sıcak, evlerimiz kapalı. Ancak Suriyede, yanı başımızda milyonlarca insan zor durumda. Ekmek yapmaya un bulamıyorlar dedi.
     Kayacı, böyle vahim bir durum karşısında duyarsız kalınamayacağını dile getirerek, şimdilik 2 tır yardım malzemesini gönderdiklerini söyledi. Kampanyanın 2 tırlık yardımla sonlanmayacağını vurgulayan Kayacı, şöyle devam etti:
     Gönlümüzden geçen her gün buradan tır kaldırmak. Fakat bizler kampanyamızı devam ettirerek Suriyeye yardım göndermeye devam edeceğiz. İHH, 90lı yıllarda Bosna Hersekte Avrupanın göbeğinde Sırplar tarafından katliam yapıldığında, oraya da yardım etmişti. Şimdi ise 135 ülkede aynı yardımını din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin yapmaktadır. Suriyede rejime karşı mücadele eden kardeşlerimiz çok zor durumdadır. Onların da bu durumuna duyarsız kalamazdık. Mersin halkına bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum.
     Yapılan duaların ardından 2 tır dolusu un ve battaniye, Suriyeye doğru yola çıktı.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER