Kısırlık ve Tüp Bebek Tedavisinde Bilinmeyenler

Kısırlık ve Tüp Bebek Tedavisinde Bilinmeyenler -Eurofertil Tüp Bebek Merkezi Medikal Direktörü Uzm. Dr. Özörnek: Günümüzde artık uzun süren, çok ilaç kullanılan ve dolayısıyla birçok yan etkisi görülebilen klasik tüp bebek tedavisi


RİZE (A.A) - Eurofertil Tüp Bebek Merkezi Medikal Direktörü Uzm. Dr. Hakan Özörnek, günümüzde artık uzun süren, çok ilaç kullanılan ve dolayısıyla birçok yan etkisi görülebilen klasik tüp bebek tedavisinin neredeyse terk edilmiş durumda olduğunu söyledi.
     Rize Belediyesi ve Eurofertil Tüp Bebek Merkezi işbirliği ile İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen Tüp Bebek Tedavisinde Son Gelişmeler konulu toplantıda, kısırlık ve nedenleri, tüp bebek tedavisindeki yenilikler ve tüp bebek yöntemleri ile başarı şansını artıran faktörler anlatıldı.
     Özörnek, tıp teknolojilerindeki gelişmelere paralel olarak tüp bebek tedavisinde günümüzde önemli gelişmelerin yaşandığını ve bu gelişmeler sayesinde başarı şansının önemli ölçüde arttığını söyledi.
     Günümüzde artık tüp bebek tedavisinin tamamen hastaya özel olarak uygulandığını ve bu uygulanacak yöntemin kişinin mevcut şartlarına göre değiştiğini ifade eden Özörnek, şöyle konuştu:
     Günümüzde artık kişinin bedenine ve mevcut problemine yönelik olarak tedavi şekli değişebiliyor. Bazı hastalarda konforlu tüp bebek, bazı hastalarda da doğal tüp bebek, ilaçsız tüp bebek veya hapla tüp bebek yöntemlerini uygulayabiliyoruz. Tüm tedavilerde uygulama süresi 15 gün gibi kısa bir zaman diliminde gerçekleşebiliyor. Bu nedenle günümüzde artık uzun süren, çok ilaç kullanılan ve dolayısıyla birçok yan etkisi görülebilen klasik tüp bebek tedavisi neredeyse terk edilmiş durumda.
     Özörnek, stresin bebek sahibi olma konusunda önemli bir faktör olduğunu kaydederek, En büyük mücadeleyi stres konusunda veriyoruz. Tüp bebek için kliniğimize başvuran hastalarımıza stresle mücadele etme yöntemlerini öğretiyoruz. Bu sayede yüksek gebelik oranlarına ulaşmış durumdayız dedi.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Kısırlık ve Tüp Bebek Tedavisinde Bilinmeyenler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER