Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi konferansı düzenlendi

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi konferansı düzenlendi


SAKARYA (A.A) - Büyükşehir Belediyesinin kültür sanat etkinlikleri mart ayı programı kapsamında Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi konferansı düzenlendi.
     Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi isimli konferansa katılan Tarihçi Prof. Dr. Ramazan Şeşen, Selahaddin Eyyubinin sadece kumandan değil, aynı zamanda Eyyubiler Devletinin de kurucusu olduğunu söyledi.
     Selahaddin Eyyubinin hayatını ve devlet adamlığını genel hatlarıyla anlatan Şeşen, şöyle konuştu:
     Eyyubiler Devleti, Mısır, Suriye, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolunun bir kısmı, Hicaz, Yemen, Şam ve Trablusgarpa kadar sınırları olan büyük bir devletti. Eyyubi, iyi bir tahsil görerek salt kumandan değil her yönüyle mükemmel bir devlet adamı olarak yetiştirilmiştir. Sanılanın aksine Türkler Osmanlı zamanında Mısıra gitmemişlerdir, Selahaddin Eyyubi zamanında gitmişlerdir. Hicaza, Yemene, Tunusa, Trablusgarpa onun zamanında gitmişlerdir. Selahaddin Eyyubi sadece doğunun değil batının da hayranlığını kazanmış, haçlıların dahi takdirini kazanmış büyük bir liderdir.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi konferansı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER