Medrese Geleneği ve Modernleşme Sürecinde Medreseler

Medrese Geleneği ve Modernleşme Sürecinde Medreseler sempozyumu -Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı: -Türkiyede gerek idari ve askeri alanda, gerekse eğitim alanında bizi hayrete düşürecek yenilik ve değişimler var (Fotoğraflı


MUŞ (A.A) - İslam Hukukçusu Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı, Türkiyede gerek idari ve askeri alanda, gerekse eğitim alanında kendilerini hayrete düşürecek yenilik ve değişimlerin yaşandığını belirtti.
     Muş Alparslan Üniversitesi İlahiyat Fakültesince düzenlenen Medrese Geleneği ve Modernleşme Sürecinde Medreseler sempozyumu, yurt içi ve yurt dışından gelen çok sayıda akademisyenin sunumuyla devam ediyor.
     Sempozyumun son gününde Kuzey Teksas İslam Birliği Derneği kurucularından İslam hukukçusu Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı, medreseler ile üniversitelerin ilahiyat fakültelerinde verilen eğitim üzerine sunum yaptı.
     Kavakçı, sunumunun ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, medreseler ile üniversitelerdeki eğitimin birleştirilmesinin eğitim sistemine yeni bir ivme kazandıracağını söyledi.
     Amerikada yaşayan biri olarak Türkiyeye baktığında, ülkedeki değişimin rahatlıkla görüldüğünü vurgulayan Kavakçı, Türkiyede gerek idari ve askeri, gerekse eğitim alanında bizi hayrete düşürecek yenilik ve değişimler var. Bu durum bizi son derece memnun ediyor dedi.
     Yeni eğitim sisteminde imam hatip okullarının yeniden açılmasının ve bu okullara müracaatların artmasının memnuniyet verici olduğunu anlatan Kavakçı, ayrıca Kuran-ı Kerimin, Arapçanın, Osmanlıcanın ve buna benzer konuların programa konulmasının önemli bir değişim olduğunu kaydetti.
     Türkiyede gerçek demokrasinin kurulması için yapılan gayretlerin önemli olduğunu vurgulayan Kavakçı, Burada milletin kırılma noktaları olan etnik kökenli vatandaşların kucaklaşması, dinin kucaklanması ve o yolda hareket edilmesi gerekmektedir diye konuştu.
    
     Muhabir: Özkan Ergün / Yunus Okur
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Medrese Geleneği ve Modernleşme Sürecinde Medreseler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER