Mucit Usta kendi elektriğini üretti

Mucit Usta kendi elektriğini üretti -Borçları nedeniyle iş yerinin elektrikleri kesilen oto elektrikçisi, güneş enerjisini topladığı boş akülerle dükkanın elektriğini üretiyor -Oto elektrikçisi Hüseyin Topçu: -Yaptığ


KASTAMONU (A.A) - İzzet Sarı / Özkan Beyer - Kastamonuda borçları nedeniyle işyerinin elektrikleri kesilen oto elektrikçisi, topladığı araba akülerini güneş kollektörleri ile doldurup dükkanın elektriğini üretiyor.
     Kastamonu Sanayi Sitesindeki iş yerinde iki yıl önce işleri bozulunca, elektrik faturalarını ödeyemez hale gelen oto elektrikçisi Hüseyin Topçu, elektrikleri kesilince çareyi güneş enerjisinde elektrik üretmekte buldu.
     Mucit Usta lakaplı oto elektrikçisi Topçu, AA muhabirine, yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle iki yıl önce işlerinin bozulduğunu ve iyice biriken elektrik borçları nedeniyle dükkanının elektriklerinin kesildiğini anlattı.
     Yapabildiği tek işin oto elektrikçiliği olduğunu aktaran Topçu, şöyle konuştu:
     Eşim ve iki çocuğumun nafakasını bu dükkandan kazandığım üç kuruş ile sağlıyorum. Bu yaştan sonra başka birinin yanında çalışamazdım. Ben de pes etmeyip çare aradım. İlk başlarda komşu esnaflar seyyar kablo ile bana elektrik sağlamaya çalıştılar. Ama ben kimseye muhtaç olmamak için dükkanımın önünde alüminyum güneş kollektörleri ile boş aküleri güneş enerjisi ile doldurup dükkanının ihtiyacını karşılamaya başladım.
     Elektrikle çalışabilecek her türlü küçük elektronik aletleri çalıştırıyoruz. Çok fazla olmasa da işimizi görecek kadar elektriği sağlıyoruz. Elektrik olmayınca çok zorlanıyoruz. Bazen büyük matkapla temizlik yapmam gerekiyor. Ancak, güneş enerjisinden sağladığımız aküler büyük matkapları çalıştırmıyor. İşte o zaman zorlanıyorum. Bunu yapmak yıllardan beri aklımdaydı. Elektriklerimin kesilmesi birazda fırsat oldu.
    
     -11 yaşındaki oğlu da babanın yolunda-
    
     Yanında çalışacak çırak bulmakta zorlandığı için okul dışındaki zamanlarda 11 yaşındaki oğlu Ertuğrulu dükkana getirerek yetiştirdiğini ifade eden Topçu, oğlunun küçük çaplı işleri yapmaya başlamasına da çok sevindiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ömer Erim Baştimar
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Mucit Usta kendi elektriğini üretti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER