Numara yönlendirme programıyla dolandırıcılık iddiası

Numara yönlendirme programıyla dolandırıcılık iddiası -Balıkesirde, kullandıkları programla cep telefonları ekranında +0155 ve +0444... numaralarının görünmesini sağlayarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 2 kişi tutukla


BALIKESİR (A.A) - Balıkesirde, kullandıkları programla cep telefonları ekranında +0155 ve +0444... numaralarının görünmesini sağlayarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 4 kişiden 2si tutuklandı.
     İl Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Tekirdağda cep telefonundan aradıkları ve kendilerini polis olarak tanıttıkları bir kişinin 18 bin 165 lirasını dolandırdıkları öne sürülen A.G., Ç.T., M.Y ve A.K, düzenlenen operasyonla yakalandı.
     Daha önce Adıyamanda başka bir kişinin de aynı yöntemle 5 bin 175 lirasını dolandırdıkları belirlenen şüphelilerin, internet üzerinden erişilebilen bir programı kullanarak, sistemin numara yönlendirme özelliğinden faydalandıkları, aradıkları cep telefonlarında istedikleri numaraların gözükmesini sağladıkları tespit edildi.
     Şüphelilerin, bu yöntemle, dolandırmak için aradıkları kişilerin cep telefonlarında, +0155 ile +0444... numaralarının görünmesini sağlayarak, mağdurlara, polis imdat hattı ve bazı bankaların müşteri hizmetleri servisinden arandıkları izlenimi verdiği anlaşıldı.
     Sorgularının tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden A.K. ve M.Y. tutuklanırken, A.G. ve Ç.Tye adli kontrol kararı verildi.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Numara yönlendirme programıyla dolandırıcılık iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER