Okul sütü programı...

Okul sütü programı... -Şereflikoçhisarda program kapsamında öğrencilere süt dağıtıldı


ANKARA (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen Okul Sütü Akıl Küpü projesi kapsamında Şereflikoçhisarda öğrencilere süt dağıtımı yapıldı.
     Şereflikoçhisarın Akseki Mahallesinde bulunan Fatih İlköğretim Okulunda gerçekleşen süt dağıtım programında konuşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Şen, proje hakkında bilgi verdi.
     İlçe geneline 2 bin 700 paket sütün geldiğini, öğrenci devamsızlıkları ya da süt dağıtımını kabul etmeyen veliler nedeniyle 300 adet sütün dağıtımının yapılmadığını belirten Şen, haftalık olarak gelen sütlerin okul idarelerine teslim edildiğini bildirdi.
     Milli Eğitim Şube Müdürü Şen, sütten zehirlenme iddialarına da değinerek, Şu ana kadar süt zehirlenmesi vakası ilçemizde yaşanmadı, piyasada satılan süt ile dağıtılan sütler arasındaki yağ oranı farkı nedeniyle bünyesi hassas olan öğrencilerde mide bulantısı şeklinde bir kaç şikayet yaşanmış olabilir, Şereflikoçhisarda herhangi bir olumsuz vaka yaşanmadı dedi.
     Fatih İlköğretim Okulu Müdürü Üzeyir Çetin de süt dağıtımı ile ilgili herhangi bir sıkıntının yaşanmadığına dikkati çekerek Her hafta gelen sütlerden 3er adet ayırarak elimizde bulunduruyoruz, öğrencilerimiz sütlerini gönül rahatlığı ile tüketiyorlar dedi.
     (MR-BİL)
<< Önceki Haber Okul sütü programı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER