Orman Haftası

Orman Haftası


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Üniversitesinde(KÜ) Orman haftası kapsamında program düzenlendi.
     Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyit Aydın, KÜ merkezi kafeteryada düzenlenen programda yaptığı konuşmada, geçmişte ormanların hızlı bir şekilde kaybedildiğini ifade ederek, günümüzde ise ormanların durumunun daha iyi olduğunu söyledi,
     Ormanların kolay kazanılmadığının altını çizen Aydın, şöyle konuştu:
     Ormanları kaybetmek doğru bir şey değil. Dünyayı kirletenler ve yok edenler arasında biz yokuz. Çoğunlukla sanayinin öncülüğünü yapanlar dünyayı mahvediyorlar. Bizler o rolün içerisinde yokuz. Çoğunlukla sanayinin öncülüğünü yapanlar dünyayı mahvediyorlar. Bizler o rolün içerisinde yokuz. Ormanlarımızı korumakta kendimize düşen görevi yerine getirmeliyiz.
     Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin de, Kastamonunun ormancılıkta önemli bir şehir olduğunu ifade etti.
     Ağaç hastalıkları arasında, dünyadaki orman bölgelerinde kestane dal kanserinin yoğun bir şekilde görüldüğünü belirten Şahin, bu konuda Boluda kurulan Kestane Dal Kanseri Projesi Laboratuvarında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatıyla çalışmalar yürüteceklerini söyledi.
     Şahin, Okullar Hayat Bulsun projesi kapsamında, 70 okulun bahçesine fidan diktiklerini aktararak, Talep olması halinde bu çalışmalarımıza devam edeceğiz diye konuştu.
     Konferansa, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, KÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Prof. Dr. Temel Sarıyıldız ve Prof. Dr. Sezgin Ayan, Orman Mühendisleri Odası Batı Karadeniz Şube Başkanı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu katıldı.
    
     Muhabir: Özkan Beyer
     Yayıncı: Sinan Özmüş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER