Osmanlı Türkçesi ve Kuran

Osmanlı Türkçesi ve Kuran-ı Kerim kursları -Bilecikte düzenlenen kursları başarıyla bitiren 173 kursiyere sertifikaları törenle verildi


BİLECİK (A.A) - Bilecikte, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Hayrat Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Osmanlı Türkçesi ve Kuran-ı Kerim kurslarını başarıyla tamamlayan 173 kursiyere sertifikaları törenle verildi.
     Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilim Sanat Merkezinde düzenlenen törende, sona eren kursların büyük öneme sahip olduğunu söyledi.
     Bu kurslarda tarih, medeniyet ve geçmişe yolculuğun anahtarı olan dilin öğretildiğini belirten Yağcı, şöyle devam etti:
     Yıllardır bu bağdan koparılmışız. Bunun yollarını açmak, buna giden yolları kolaylaştırmak hepimizin görevidir. Onun için bu programları gerçekleştiren Bakanlığımıza, Hayrat Vakfına ve onun eğiticilerine şükran borcumuz olduğunu düşünüyorum. Böyle bir organizasyonda, böyle faydalı bir çalışmada bu misyonun sahibi ve tarihine, medeniyetine aşık bir belediyecilik anlayışının geri kalması mümkün değil. Bundan sonra da geri kalmayacağız. Buna ilişkin ne destek gerekirse sonuna kadar bu desteği vereceğiz.
     İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman da kursların Şeyh Edebalinin Nereden geldiğini unutma ki; nereye gideceğini unutmayasın sözünün anlamını ortaya çıkardığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
     Hayrat Vakfı Bilecik Temsilcisi Kadir Köse ise MEB ile karşılıklı işbirliği içinde yurt genelinde düzenledikleri kurslarla tarihi ve kültürel zenginlikleri korumayı ve bu değerlerin yeni nesillere aktarılmasını amaçladıklarını anlattı.
     Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları, protokol üyeleri tarafından verildi.
     Törende, Seyyid Ahmed Hüsrev Altınbaşak Vakfı Başkanı Arfettin Palacıoğlu ve Uluçınar Derneği Başkanı Salih Kaya hazır bulundu.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Osmanlı Türkçesi ve Kuran Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER