Ramazan Tırı yola çıkıyor

Ramazan Tırı yola çıkıyor


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediyesinin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında geleneksel hale getirilen Ramazan Geceleri etkinliğinin, vatandaşlardan gelen yoğun ilgi nedeniyle bu yıl da gezici tırla semtlere taşınacağı bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesinnden yapılana açıklamaya göre, bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilecek olan uygulama ile hem unutulmaya yüz tutmuş geleneksel ramazan eğlencelerinin yaşatılması, hem de maddi imkansızlıklar nedeniyle düzenlenen etkinliklere katılamayan vatandaşların da faaliyetlerden yararlanmalarının sağlanması amaçlanıyor.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bu yıl da gezici tırla mahalleleri tek tek dolaşacaklarını belirterek, Bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştireceğimiz Ramazan Geceleri etkinliği, son yıllarda gördüğü büyük ilgi nedeniyle yine gezici şekilde yapılacak. Geçen yıllarda etkinliklerimizi binlerce hemşehrimiz takip etti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yine aynı ilginin gösterileceğini ümit ediyorum. Şehrin her köşesindeki insanlara ulaşmak için özel olarak hazırlanmış bir tırla, gerek şehir merkezinde gerekse de kenar mahallelerde çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğiz diye konuştu.
     21 Temmuz Cumartesi günü saat 22.00de Belsin Çok Programlı Lisesi önünde başlayacak Ramazan Gecelerinde tasavvuf musikisi, sema gösterileri, konserler, şiir dinletileri, mehteran, Aşık ile Maşuk, Hacivat-Karagöz gösterileri ve meddah-orta oyunu gibi etkinlikler gerçekleştirilecektir.
     Ramazan tırının bu yıl Belsin, Osman Kavuncu, Keykubat, Ziya Gökalp, Yenişehir, Turgut Reis, Gazi Osman, Yavuzlar, Yeni Mahalle, Bozantı Caddesi, Bahçelievler, Yenidoğan, Erkilet, Fevzi Çakmak, Mimarsinan, Fatih Mahalllesi, Mimsin, Seyitgazi, Argıncık, Beyazşehir, Yavuz Selim, Yıldırım Beyazıt, Ahi Evran, TOKİ, İldem, Altınoluk, Anayurt, Hürriyet, Yeniköy, Esenyurt, Eskişehir Bağları bölgesi ile Hacılar ve İncesu ilçelerine gidecek.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Ramazan Tırı yola çıkıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER