Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Günaydın:

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Günaydın: Üniversite olarak Gümüşhanenin gelişimine katkı noktasında üzerimize düşeni yapmayı bir vazife biliyoruz


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, üniversite olarak Gümüşhanenin gelişimine katkı noktasında üzerlerine düşeni yapmayı bir vazife bildiklerini söyledi.
     Trabzon ile Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odaları bünyelerinde oluşturulan genç girişimciler kurulu üyeleri, Rektör Prof. Dr. Günaydını makamında ziyaret ederek, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Rektör Prof. Dr. Günaydın, bu tür girişimlerin bölge ve ülke ekonomisine önemli kazanımlar sağlayacak hizmetlerin yapılmasına vesile olacağını belirterek, Ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda açtığımız bölüm ve programlarla, mezun olan öğrencilerimizin istihdam sıkıntısı yaşamadan iş sahibi olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu amaçla eğitim verdiğimiz Acil Yardım ve Afet Yönetiminde Türkiyedeki ihtiyacın yüzde 20sini karşıladık dedi.
     Ormancılık, gıda mühendisliği, beslenme ve diyetetik, sağlık yönetimi, iletişim ve organik tarım gibi birçok değişik alanda da üniversitenin, ülke üniversiteleri arasında öne çıktığını vurgulayan Günaydın, Girişimciliğin önemini de kavramış bir üniversite olarak bu alanda da eğitime kapılarımızı açmayı düşünüyoruz. Bu anlamda bazı müfredat hazırlıklarımız devam ediyor diye konuştu.
     Rektör Günaydın, Gümüşhanenin geleceği parlak bir il olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Özellikle üniversite eksenli yatırımların, kentin gelişiminde önemli katkıları olacaktır. Kent merkezinin sosyal yaşam ihtiyaçlarının karşılanmasında, yerel sermayenin aktif rol alması önemli bir husustur. Konaklama sektöründe gerekli ihtiyaçların giderilmesi de tarihi, kültürü ve doğası ile güçlü bir turizm potansiyeli olan Gümüşhanenin bu alanda yeteri kadar istifade etmesini sağlayacaktır. Tabi bu aşamada gerekli reklam ve tanıtım çalışmaları da çok önemli. Üniversite olarak Gümüşhanenin gelişimine katkı noktasında üzerimize düşeni yapmayı bir vazife biliyoruz.
     Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Hayali, komşu illerin genç girişimcileri ile iş ortaklığı yapmayı düşündüklerini söyledi.
     Uluslararası sermayeye karşı güçlü olmayı gaye edindiklerini ifade eden Hayali, Sermayelerimizi birleştirerek, bölgemizdeki bakir iş alanlarında ortak yatırımları teşvik etmek istiyoruz. Bu amaçlarla komşu ilimiz Gümüşhane Genç Girişimciler Kurulu ile ortak çalışmalarımız kapsamında çeşitli ziyaretlerde bulunuyoruz. Çalışmalarımızda üniversitelerimizin bilimsel anlamda öneri ve desteklerini bekliyoruz dedi.
     Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Akın Üstün ise bölgede birçok yatırım alanı bulunduğunu vurguladı.
     Bölge ekonomisinin güçlenmesi adına gerekli olan finansman için yerel sermayelerin birleştirilmesi gerektiğini belirten Üstün, Bu tür hizmetler gelecek için atılmış çok önemli adımlardır. Umut ediyoruz ki kardeşlik projeleri ile bölge ekonomisine önemli katkılar sağlanacaktır. Bu amaçla kurduğumuz kurulumuzda 20 genç girişimci üyemiz bulunuyor diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Günaydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER