Satılmış Nişanlı son kez seyirciyle buluşacak

Satılmış Nişanlı son kez seyirciyle buluşacak -MDOB, Çek operasının başyapıtı olan Satılmış Nişanlı operasını son kez seyirciyle buluşturacak


MERSİN (A.A) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Çek operasının başyapıtı olan Satılmış Nişanlı operasını son kez seyirciyle buluşturacak.
     Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, yaptığı yazılı açıklamada, Satılmış Nişanlının kendileri için bir prestij eser olduğunu belirtti.
     Çek müzik kültürünün kurucu isimlerinden Bedrick Smetananın eserinin sahnelendiği günden bu yana yoğun bir ilgi gördüğünü ifade eden Şanal, şunları kaydetti:
     Seyircimizden aldığımız destekle başyapıtları Mersine taşımaya, repertuvarımızı başka eserlerle zenginleştirmeye devam edeceğiz. Kaçıranlar için Satılmış Nişanlı son defa sahnelenecek. Son temsil olması sebebiyle yoğun geçeceğini umduğumuz eser için değerli sanatseverlere yerlerini şimdiden ayırtmalarını tavsiye ederim.
     MDOBun sanatçılarının rol alacağı ve Kenan Korbekin sahneye koyduğu eser, cumartesi günü saat 15.00de Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesinde sahnelenecek.
     Dekor tasarımı Gürcan Kubilaya, kostüm tasarımı Gülay Korkuta, ışık tasarımı Tarı Denize, koreografisi Neslihan Öztürke ve koreografi uygulaması Serbülent Biçere ait eserin orkestra şefliğini Aytug Ülgen üstleniyor.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Satılmış Nişanlı son kez seyirciyle buluşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER