Sevgi miniklerinin yuvalarındaki bir günü

Sevgi miniklerinin yuvalarındaki bir günü -AA muhabirleri, sosyal politikalar çerçevesinde büyük vizyon değişikliğine uğrayan Malatyadaki MİAD Sevgi Evlerinde yaşayan miniklerin bir günlerini görüntüledi -Koğuş sisteminden


MALATYA (A.A) - Tuba Karahan / Ensar Özdemir - AA muhabirleri, kimisi ailelerin, kimisi de adaletin devlete emaneti yurt ve yuvalardaki çocukların, geniş aileleriyle büyük bir sitede, onlar için hazırlanan Sevgi Evlerindeki bir günlerini görüntüledi.
     Malatyada hayırsever iş adamlarının da desteğiyle yemyeşil bir kampüste kurulan MİAD Sevgi Evlerinde kalan çocuklar, günlerini sistemli ve yoğun bir programla geçiriyor.
     Bakıcı anneler ve ev sorumlularının gözetiminde sabah kahvaltılarını yapan çocuklar, bakıcı annelerince tek tek taranan ve örülen saçları, giydikleri formalarıyla okul saatine hazırlanıyor. Kurumun servisiyle okullarına giden miniklerin eğitimi, okulla sınırlı kalmıyor. Evlerine geldiklerinde annelerinin kendileri için hazırladıkları yemeklerini yiyen çocuklar, ardından okulun yorgunluğunu izledikleri yarım saatlik çizgi filmlerle atıyor.
     Bazen de güvenli bahçelerinde arkadaşlarıyla geleneksel Türk oyunlarından seksek, mektup ya da top oynamanın keyfini çıkaran çocuklar, oyun saatinin ardından ev sorumlularının gözetiminde ödevlerini yapıyor.
    
     -Okul dersleri etütlerle destekleniyor-
    
     Sevgi Evlerindeki bir villanın etüt merkezi olarak ayrıldığı kampüste, Türkçe, İngilizce, Matematik, Fen ve Sosyal Bilgiler gibi alanlarda eksiklikleri olan ya da sınavlara hazırlanan çocuklar için öğretmenler tarafından ayrıca bir eğitim de veriliyor.
     Çocukların hem okullarında hem de girdikleri sınavlarda başarılı olabilmeleri için verilen eğitimlerin yanı sıra, etüt merkezinde yeteneklerine göre etkinlikler de düzenleniyor. Miniklerin, hem dinlenebilecekleri hem eğlenirken öğrenebilecekleri atölyelerde, gönüllerince enstrüman çalma, resim yapma, takı tasarımı, hediyelik eşyalar, ahşap boyama gibi etkinliklere katılmaları sağlanıyor.
     Uzmanların gözetiminde yeteneklerine göre yaşamları boyunca uğraşabilecekleri bir hobiye sahip olma imkanı bulan çocuklar, ayrıca kampüs içinde hem açık hem de kapalı alanda sportif faaliyetlere de katılıyor.
     Yatkınlıklarına göre antrenörler ya da beden eğitimi öğretmenleri tarafından voleybol, badminton, hentbol, masa tenisi, basketbol ve jimnastik gibi spor çalışmalarına yönlendirilen çocuklar, yoğun geçen antrenmanlarla zaman zaman liglerde de akranlarıyla mücadele ediyor.
    
     -Bütün imkanlara rağmen gözleri kapıda-
    
     Müzik kulağı olan çocukların yeteneklerini geliştirmesi için çok çeşitli müzik aletlerinin bulunduğu atölyenin de yer aldığı Sevgi Evlerinde çocuklar kurdukları müzik ya da ritm gruplarıyla gösteriler yapıp, yeteneklerini sergileme şansı buluyor.
     Sevgi Evlerinin kampüs alanı içine kurulan açık alanda satranç keyfi de yaşayan çocuklar, gelişimlerine destek olacak oyunda akranlarıyla yarışıyor. Çizgi film karakterleriyle süslü Sevgi Evlerinde bakıcı annelerin sevgi dolu, özverili yaklaşımlarına, öğretmenlerin ve ev sorumlularının fedakarca çalışmalarına ve birbirinden farklı imkanlara sahip olan çocuklar, her şeye rağmen kulakları telefonda, gözleri kapıda ailelerinden ya da yakınlarından gelecek bir haberi bekliyor.
     Özellikle hayatı yeni yeni anlamlandırmaya başlayan minikler, kendilerini ziyarete gelen konuklara, annelerinin gelip kendilerine yemek yaptığı, anneannesi ve dedesiyle parkta oynadığı gibi anılarını anlatarak ailelerine olan özlemlerini ifade ediyor.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Sevgi miniklerinin yuvalarındaki bir günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER