Şeyhzade Ahmet Efendi Yozgatta anıldı

Şeyhzade Ahmet Efendi Yozgatta anıldı


YOZGAT (A.A) - Yozgatın manevi mimarlarından Şeyhzade Ahmet Efendi, vefatının 10. yıl dönümünde, Talebelerinin dilinden bir güzel insan: Şeyhzade Ahmet Efendi konulu panelle anıldı.
     Ahmet Şevki Ergin Kültür ve Hizmet Vakfı (AŞK Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şakir Ergin, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda düzenlenen panelde, Ahmet Şevki Ergin Hocaefendinin Yozgatın son dönemlerde yetiştirdiği unutulmayacak şahsiyetlerden biri olduğunu söyledi.
     Ergin, Yozgatta iş yerlerinde, evlerde Ahmet Şevki Ergin Hocaefendinin fotoğraflarının bulunduğu belirterek, şöyle devam etti:
     İnsanlar vardır göçüp gider hatırlanmaz. İnsanlar vardır gittiği yerde eserler bırakır, cami yapar, okul yapar, çeşme ve bina yapar. Bazı insanların da ne cami ne de köprü yapacak parası vardır ancak, herkesin gönlünde bir yeri vardır. Ahmet Şevki Ergin Hocaefendi gönüllerde yer etmiş birisidir. Tanımadığı halde iş yerine, evine fotoğrafını koyan insanlara bunu yaptıran ne- Gönül bağı, sevgi. Allah sevgisi, ilahi aşk. Allah sevdiği kulları, meleklerine sevdirir. Yeryüzündeki bütün insanlara sevdirir. Görmedikleri bilmedikleri halde bir sevgi oluşur. Bu insanlar topluma sevgiyi getirmiş. İnsanların gönlüne sevgiyle girmiş. İşlerini çalışmalarını eğitimlerini sevgi üzerine kurmuş. Bu sevginin öğreticisi olmuş insanlar. Ahmet Efendi bunlardan birisi.
     Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ise Ahmet Şevki Ergin Hocaefendinin Yozgatlıların gönül dünyasının ahlak abidesi olduğunu kaydetti.
     Başer, Milletleri büyük yapan evlatlarıdır. Hayatları alışkanlıkları, tercihleri, büyük ruha sahip evlatlar o milletleri de büyük yapar. Tarihimiz devletlere değil gönüllere talip olmuş büyüklerle doludur. Yozgat için Ahmet Efendi bir hazinedir. Sağlığında onun manevi iklimine nasip olmuşlara ne mutlu diye konuştu.
     Panelde, Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak, Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar, Prof. Dr. Halis Ayhan, Prof. Dr. Hayati Hökelekli, Yard. Doç. Dr. Mustafa Öcal ve Yard. Doç. Dr. Osman Sezgin, Ahmet Şevki Erginin tasavvuf ve eğitime verdiği önemi anlattı.
    
     Muhabir: Ömer Sarı
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Şeyhzade Ahmet Efendi Yozgatta anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER