Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi

Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi -Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ocak, proje kapsamında 1172 gencin Edirnede misafir edildiğini bildirdi


EDİRNE (A.A) - Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak, Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi kapsamında 1172 gencin Edirnede misafir edildiğini bildirdi.
     Ocak, yaptığı yazılı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığınca 26 Haziran-2 Eylül tarihleri arasında düzenlenen proje kapsamında Edirneden 427 gencin Ankara, Bursa, Eskişehir ve Bartına gönderildiğini, 1172 gencin ise Edirnede misafir edildiğini belirtti.
     Edirneye gelen gençlere, rehber eşliğinde Şükrüpaşa Anıtı, Hıdırlık Tabyası, 2. Beyazıt Külliyesi, Sarayiçi, Eski Tren İstasyonu, Lozan Anıtı, Pazarkule, Kapıkule, Rüstempaşa Kervansarayı, Saraçlar Caddesi, Kent Ormanı, Makedonya Kulesi, Arasta, Bedesten ve Alipaşa Çarşıları ile Selimiye, Eski, Üç Şerefeli ve Dar-ül Hadis camilerinin gezdirildiğini ifade eden Ocak, şunları kaydetti:
     Gece etkinliklerimizde Roman halk dansları, eğitici tiyatro, karaoke, canlı müzik eğlenceleri gerçekleştirildi. Güçlü yarınları inşa edecek gençlerimiz bu proje ile akranlarıyla tanışma ve kaynaşma imkanı bularak, birlik ve beraberlik içerisinde Edirnenin tarihini ve kültürünü tanıdılar. Edirnenin güzelliklerini görüp yaşadılar. Osmanlı Devletine başkentlik yapmış, kurtuluş mücadelesinde önemli bir yere sahip olan ilimizden hayran kalarak ayrıldılar.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Seyyah Ulu Çınarın İzinde projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER