Yeni yılda da ihracat rekorları kırmayı

Yeni yılda da ihracat rekorları kırmayı hedefliyor -Gaziantepten ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29,5 artışla 522 milyon dolarlık ihracat yapıldı -GSO Başkanı Konukoğlu: -2013te ihracatımızı yüzde 20 artışla y


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte ocak ayında, 522 milyon 120 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.
     Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantepin geçen yıl 403 milyon 226 bin dolar olan ihracatını, bu yıl ocak ayında 29,5 artışla 522 milyon 120 bin dolara yükselttiğini belirtti.
     En fazla ihracat yapan iller arasında ocak ayında ihracatını en fazla artıran ilin yüzde 29,5 ile Gaziantep olduğunu belirten Konukoğlu, aylık bazda en yüksek ocak ayı rakamına da imza attıklarını vurguladı.
     Gaziantepin ortaya koyduğu kendine özgü sanayileşme modeliyle Türkiyede örnek ve öncü bir şehir olduğunu ifade eden Konukoğlu, ihracat rakamlarının da yükselen bir ivme gösterdiğine dikkati çekti.
     Gaziantepli şirketlerin küresel rekabet mücadelesinde önemli tecrübe edindiğini ve bu tecrübelerini ihracatta başarı hikayesine dönüştürdüğüne işaret eden Konukoğlu, Alternatif pazarlar stratejisini devreye sokarak, AB pazarındaki daralmayı, çevre ve komşu ülkelerle aştık. İhracat yaptığımız ülke sayısını 177ye çıkardık. İhracat pazarlarını çeşitlendirme avantajının meyvelerini topluyoruz ifadelerini kullandı.
     Yeni yılda daha fazla çalışarak rakamları artıracaklarını dile getiren Konukoğlu, şunları kaydetti:
     2013e yeni umutlarla giriyoruz. 2013te ihracatımızı yüzde 20 artışla yaklaşık 7 milyar dolara çıkararak yeni rekorlar kırmayı hedefliyoruz. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. Ocak ayı rakamları da buna uygun sonuç verdi. Şehrimizin üretim potansiyeli ve ihracatçımızın girişimci ruhu koyduğumuz hedefleri başarabilecek nitelikte. Ancak bugün yaptığımızdan daha farklı bir vizyon geliştirmemiz, katma değeri yüksek ürünlerin üretimine ve ihracatına ağırlık vermemiz gerekiyor. Böylece ihracat, ekonominin dinamik motoru olmayı sürdürecektir.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Yeni yılda da ihracat rekorları kırmayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER