Yerelden Cambridge ve NASAya Projesinin sertifika

Yerelden Cambridge ve NASAya Projesinin sertifika töreni


ÇANAKKALE (A.A) - Yerelden Cambridge ve NASAya: Dezavantajlı Öğrencilerde Çanakkale Değerleri ve Girişimcilik Bilinci Geliştirme projesinin sertifika töreni, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Süleyman Demirel Konferans Salonunda yapıldı.
     Güney Marmara Kalkınma Ajansının (GMKA) desteklediği, ÇOMÜ öğretim üyelerinin oluşturduğu Eğitim Araştırmaları Birliğinin yaptığı projeye, 10u engelli öğrenci, 30u dar gelirli ailelerin çocuğu, 5i Van depremi nedeniyle Çanakkaleye göç etmiş ailelerin çocuğu, 22si yatılı ilköğretim bölge okulları ve sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumlarında kalan çocuklar ile 13ü Roman öğrenci olmak üzere toplam 80 öğrenci katıldı.
     Vali Vekili Bahir Altunkaya, törende burada yaptığı konuşmada, Vali Güngör Azim Tunanın il dışında olması sebebiyle programa katılamadığını belirterek, Vali Tunanın, projeyi önemsediğini ve projede büyük emeği olduğunu söyledi.
     Altunkaya, projenin başlangıç olması dileğinde bulundu.
     ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner de projenin ülkenin en değerli hazinesi olan çocukları doğru bir şekilde işleyebilmek adına oldukça önemli olduğunu vurguladı. Laçiner, şunları kaydetti:
     Çanakkalede bir üniversite değil, Çanakkalenin üniversitesi olmaya çalışıyoruz. İnsanımıza ve çocuklarımıza dokunan, gönüllüğe dayalı projelerin sayısı bu yıldan itibaren daha da artacak. Projeye katılan öğrenciler, artan öz güvenleri sayesinde ziyaret ettikleri makamlardaki görevleri, bir nesil sonra kendilerinin ifa edecek olmalarını net bir şekilde anladılar.
     AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş ise projeye katılan tüm öğrencilerin kendi okullarında bir hareket başlatacağına inandığını söyledi.
     Çocuklara fırsatlar sunmanın önemli olduğunu ifade eden Daniş, Dünyada ve ülkemizde de önümüzde engeller, dezavantajlar olabilir. Bu ülkenin bir adım öne çıkmış insanları bunun farkında olunması gerektiğini bugün bu projeyle ortaya koymuştur. Projeye katılan 80 çocuğumuz başta olmak üzere hem Çanakkalenin hem ülkemizin belki de dünyanın gelecekte yüzünü ağartacak, insanlığın hayatına olumlu şeyler katacak kişiler olacaklardır diye konuştu.
     Projenin yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yunus Eryaman da projeye katılan öğrencilerin iki haftalık bilim, sanat, spor, sağlık ve kültür kampını tamamladıklarını belirterek, bu süre boyunca belediyeleri ve üniversitenin tüm laboratuvarlarını dolaştıklarını bildirdi.
     Hedeflerinin, yaparak ve yaşayarak öğrenmek olduğunu belirten Eryaman, öğrencilerin, eğitimi için gittikleri yerlerde uygulama yaparak öğrenmeye özen gösterdiğini ifade etti.
     Daha sonra projeye katılan öğrencilere sertifikaları verildi.
    
     Muhabir : Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yerelden Cambridge ve NASAya Projesinin sertifika Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER